Segway-Ninebot komt met elektrische bromfiets, eScooter en meer

Een paar jaar geleden werd Segway opgekocht door Ninebot. De gebundelde kracht zal de komende jaren zijn vruchten gaan afwerpen in de vorm van een aantal nieuwe vervoersmiddelen.

Tijdens een event in China, eentje die voor CES 2020 plaatsvindt, maakte Ninebot zijn aspiraties bekend. Zo zullen er namelijk een eMoped en een eScooter worden toegevoegd aan de collectie.

Segway-Ninebot breidt uit met drie elektrische vervoersmiddelen

Je kent Segway-Ninebot misschien van de e-eenwieler, e-skates en elektrische dirt bikes. Het bedrijf onthulde tijdens het Chinese event hun nieuwste futuristische transportmiddelen. Een daar van was een elektrische motor, de Apex, die een maximale snelheid van 125 kilometer per uur kan behalen.

Apex Ninebot Segway
De e-motor Apex (Bron: Ninebot)

Een slimme elektrische bromfiets

Naast deze elektrische motor brengt het bedrijf nog twee andere vervoersmiddelen op de markt, namelijk een eMoped en een eScooter. De eMoped is een elektrische fiets en een elektrische scooter in één. Hij heeft dan ook twee pedalen zodat je hem ook als snelle fiets kunt gebruiken. Al is het onwaarschijnlijk dat de bromfiets net zo soepel beweegt als een fiets, gezien het toch wat lijvige ontwerp.

Segway-Ninebot brengt de eMoped in drie verschillende modellen uit, met elk een andere maximale afstand. De drie modellen kunnen allemaal een maximale snelheid van 25 kilometer per uur bereiken. De eMoped heeft ook verschillende slimme functies, zoals het sleutel-loze ”Ninebot Airlock” systeem. Dit slot kan geopend worden via je smartphone. Daarnaast heeft hij een slim anti-diefstal systeem dat werkt met GPS. Dat is handig, want zo vind je de bromfiets met retro-look zo weer terug.

Voor wie sneller en verder wil: eScooter

De Segway-Ninebot eScooter is ontwikkeld voor wie net wat meer kracht wil en langere tripjes wil maken. Ninebot heeft vijf verschillende typen ontwikkeld die van ongeveer 60 tot 100 kilometer per uur rijden. Het meest basic model kan 50 kilometer rijden zonder op te hoeven laden, en het meest high-end model rijdt volgens Ninebot wel 200 kilometer op een volle accu. Ook de scooters zijn voorzien van het slimme Airlock-slot en het anti-diefstal systeem.

Ninebot eScooter
De verschillende eScooters (Bron: Ninebot)

Wat de bromfiets en scooter gaan kosten is nog niet bekend, net als de lanceringsdatum. Maar waarschijnlijk zullen we daar tijdens de CES meer over horen.

Reageer op artikel:
Segway-Ninebot komt met elektrische bromfiets, eScooter en meer
Sluiten