Jelle van Es
Jelle van Es Tech 3 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Segway komt binnenkort met speciale e-Skates

Segway ken je waarschijnlijk wel. In verschillende steden zie je tours waarbij een klein legertje aan toeristen achter elkaar aanrijdt op een raar voertuig met een stom helmpje op. Maak voor de grap maar eens een selfie dat je op zo’n ding staat, gebruik het als je Tinder-profiel picture en je bent verzekerd van nul matches. Het bedrijf komt nu met een serie aan e-Skates dat er net iets minder lullig uit moet zien.

Segway komt net e-Skates

Nu ben ik zelf iemand die regelmatig zijn skeelers aantrekt en daarmee lekker op pad ga. Ik weet dat dat er soms wat stom uit ziet, maar dat is nog niks in vergelijking met mensen die deze e-Skates van Segway aantrekt. Het idee snap ik wel: het is een stuk mobieler en je kunt je makkelijk voortbewegen. Maar als je de onderstaande video kijkt, dan lijkt het er op dat de meid uit de video op elk moment volle bak onderuit gaat. En dat lijkt me toch een beetje eng.

De e-Skates, die overigens de Segway Drift W1 heten, zouden volgens Segway gebruik maken van een stabiele zelfbalancerende technologie, waardoor het in principe veilig moet zijn om er mee rond te rijden. Daarnaast zouden ze licht en klein zijn, waardoor je ze eventueel in een tas mee kunt nemen. Op die manier zou ik het mezelf enigszins nog kunnen zien gebruiken wanneer ik van het station naar kantoor moet.

e-Skates

Met de e-Skates wil Segway zich overigens richten op een jonge doelgroep en is volgens hen ‘Ideaal voor de jonge generatie die wil opvallen en nieuwe trends wil creëren.’ Nu ben ikzelf 35 en hoor ik niet echt tot die doelgroep. Maar toen ik 20 was, dan had ik dit niet echt gezien als een trend die ik zou willen creëren. De e-Skates zouden eind augustus op de IFA meer in het zonnetje worden gezet. Wanneer ze precies uitkomen is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Segway komt binnenkort met speciale e-Skates
Sluiten