Seinfeld en Star Trek-acteur Richard Herd overleden op 87-jarige leeftijd

Richard Herd is niet meer. De acteur die bekendheid kreeg door de serie Seinfeld is op 87-jarige leeftijd overleden.

Herd leed al een geruime tijd aan kanker en stierf in zijn huis in Los Angeles. Hij laat zijn vrouw waarmee hij 40 jaar getrouwd was, actrice Patricia Crowder Herd achter en drie kinderen, meldt The Hollywood Reporter.

Seinfeld

Een van de meest bekende rollen van Herd was die van Mr. Wilhelm in de sitcom Seinfeld. Hij speelde in elf afleveringen mee gedurende drie seizoenen. Mr. Wilhelm was de baas van George Costanza bij de New York Yankees. Misschien wel de meest opmerkelijke aflevering van hem is dat hij de schuld op zich neemt voor George als hij een trofee aan de bumper van zijn auto vastmaakt en door de stad rijdt. George kreeg namelijk een aanbod om scout te worden bij de New York Mets, maar moest daarvoor ontslagen worden. Doordat Mr. Wilhelm de schuld op zich neemt kan George niet weg. Mr.Wilhelm wordt ontslagen, en jawel… pakt de rol op van scout voor de Mets.

Herd als baas

De man had een nogal autoritaire uitstraling wat hem veel rollen opleverde als commandant of leidinggevende. Zo speelde hij Captain Sheridan in de politieserie T.J. Hooker. Hij geeft daarin leiding aan William Shatner, die vooral bekend is om zijn rol in Star Trek. Overigens had Herd ook een rol in de ruimteserie. Hij speelt admiraal Owen Paris in Star Trek: The Next Generation, Star Trek: Voyager en Star Trek Renegades.

Ziekte

Eerder kreeg Herd al te maken met een bedreigende ziekte. Als kind heeft hij een botinfectie die hij bijna niet overleeft. Uiteindelijk redt hij het doordat hij als een van de eerste het medicijn penicilline krijgt.  Hij vertelde in een eerder interview dat die ervaring hem juist sterker maakte en hem heeft geholpen bij de rest van zijn carrière.

Reageer op artikel:
Seinfeld en Star Trek-acteur Richard Herd overleden op 87-jarige leeftijd
Sluiten