Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Home 5 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Seks met robots over 50 jaar sociaal geaccepteerd’

Tegenwoordig schudt men meewarig het hoofd als ze horen dat iemand een Realdoll heeft. Volgens psychologe Helen Driscoll, van de University of Sunderland, kan de technologische ontwikkeling daar binnen niet al te lange tijd verandering in brengen. Ze verwacht dat binnekort niemand meer opkijkt van seks met robots.

Robotliefde

Volgens de psychologe zijn virtuele partners in de toekomst nauwelijks meer te onderscheiden van echte mensen. Ze zijn zelfs een stuk relaxter, omdat ze geen nare karaktereigenschappen hebben! Een robot heeft nooit hoofdpijn, klaagt niet, is nooit moe en altijd klaar voor seks.

Op dit moment wordt het hebben van een relatie met een robot of pop als ongezond beschouwd. De mens is immers een sociaal wezen, en eenzaamheid kan leiden tot gezondheidsproblemen en depressie. Als kunstmatige intelligentie geavanceerd genoeg is om een mens na te bootsen, en een robot er precies hetzelfde uitziet, dan vallen er al aardig wat obstakels weg.

De seksuele moraal in een samenleving verandert continu. Mogelijk knipperen we over een paar decennia niet eens met onze ogen als een vriend of vriendin met een robotpartner aan komt zetten. Een robot die precies doet wat je wilt, én wanneer je het wilt kan voor sommige mensen enorm aantrekkelijk zijn.

Deze thema’s zijn al vaker verkend in films en literatuur. Denk aan Her, Real Humans of recenter Ex Machina. Op dit moment trekken we de voorspellingen nogal in twijfel, maar vraag het ons over een jaar of veertig nog maar eens!

Check ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘Seks met robots over 50 jaar sociaal geaccepteerd’
Sluiten