Ilona Braam
Ilona Braam Pop-Culture 20 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Opkomst van seksrobot bordelen: niet alle bots willen je vernietigen

Ze zeggen wel eens dat de seksindustrie de oudste industrie is en “ze” zouden nog best wel eens gelijk kunnen hebben. Het zal je misschien verbazen, maar de industrie is behoorlijk innovatief en al een tijdje volop bezig met robots, kunstmatige intelligentie en virtual reality. Het Canadese bedrijf KinkySdollS lijkt klaar te zijn om de volgende stap te zetten naar bordelen met seksrobots. Zoals je zou verwachten is niet iedereen daar even blij mee.

Tegen 2020 tot twintig seksrobot “bordelen” in de VS

KinkySDolls is gebaseerd in Toronto Canada en heeft daar al een eerste locatie geopend, waar mensen zich kunnen vermaken met de verleidelijke robots. Vorige maand lieten ze via hun Facebookpagina weten dat ze van plan zijn om ook in Houston in de VS een locatie te openen, welke waarschijnlijk ook meteen de eerste in Amerika zal gaan worden. De bedoeling is dat er tegen 2020 tien tot twintig locaties komen. Volgens de Houston Chronicle zouden de burgemeester van Houston en activisten vlak na de aankondiging in actie zijn gekomen om tegenstand te bieden. De eigenaar laat echter weten dat het eigenlijk niet echt bordelen zijn, maar eerder locaties waar je de seksrobots kunt proberen voordat je ze koopt.

Sekspoppen
Screenshot Fox26 rapportage

Ook seksrobot bordelen in Vancouver

Ook in Vancouver zou er een seksrobot bordeel op komst zijn, maar deze keer van het bedrijf Bella Dolls. De Vancouver Sun meldt dat het bedrijf de stad zelfs al heeft volgehangen met advertenties, waarop staat dat cliënten alvast kunnen reserveren. Dat lijkt echter nog wat voorbarig te zijn geweest. Volgens de Sun zouden lokale ambtenaren namelijk hebben aangegeven dat hier het benodigde papierwerk nog helemaal niet voor in orde is.

Geen specifieke regelgeving

Zowel de overheid in Houston als in Vancouver lijkt wat van hun apropos te zijn met de aankondigingen, aangezien er nog niet echt regelgeving in plaats is voor zo’n soort etablissement. Op zich hadden ze wel kunnen weten dat zoiets er op een gegeven moment aan zou komen. Het is niet alsof er nog ooit iemand op het idee is gekomen. Denk bijvoorbeeld maar aan de serie Humans en ook Westworld, waarin robots de taak van gezelschapsdames op zich nemen.

seksrobots KinkySdolls
Foto: KinkySdolls

Voordelen seksrobots

Ook lijken de steden wat te aarzelen en onzeker te zijn over wat ze er nou van moeten vinden om één van de de eersten te zijn met een seksrobot bordeel. Voorstanders van seksrobots beargumenteren dat de dingen met verschillende soorten voordelen komen. Zo zouden ze ervoor kunnen zorgen dat de sekshandel met mensen afneemt en dat mensen minder vaak  seksueel overdraagbare infecties zouden oplopen. Volgens onderzoeker zou er echter geen bewijs zijn dat deze claims ondersteunt.

De overheden zullen zich waarschijnlijk veel meer op hun gemak voelen met de Boston Dynamics-robot. Deze danst simpelweg op Uptown Funk en dat doet hij behoorlijk goed. Er is zelfs wat getwerk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Inverse

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Opkomst van seksrobot bordelen: niet alle bots willen je vernietigen
Sluiten