Hands-on: Sennheiser wil Sonos Beam uitdagen met nieuwe soundbar

Audio Jeroen Kraak 3 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Sennheiser is een bekend merk als het om audio gaat. Hoewel de koptelefoons van het merk gretig aftrek vinden, lijkt dat bij de soundbars wat minder het geval. De Ambeo Mini moet dat veranderen.

Hoewel veel merken een flinke stand bouwen op IFA 23, doet Sennheiser dat niet. Het bedrijf zit verstopt in een klein hokje dat nog net geen dienst doet als bezemkast. Dat is opvallend, want het bedrijf doet tijdens de beurs toch twee nieuwe aankondigingen, waarbij de Ambeo Mini het meest in het oog springt.

Dit is de Ambeo Mini van Sennheiser

Sennheiser heeft al twee soundbars in de Ambeo-lijn. Met een prijs van 1.499 euro voor de Plus en 2.499 euro zijn ze behoorlijk prijzig. Sterker nog, zelfs Sonos is flink goedkoper. Met de Mini komt er nu een betaalbaar alternatief op de markt.

Goed, 799 euro is nog steeds vrij prijzig voor een soundbar, maar wel flink meer betaalbaar dan de andere twee van het merk. Qua uiterlijk en grootte heeft die wel wat weg van de Sonos Beam. Hij is compact, heeft ronde hoeken en is makkelijk te bedienen.

Hoewel het kleine kamertje niet ideaal is om de volle potentie van de Ambeo Mini te benutten, geeft het wel een fijne eerste indruk. Tijdens de demonstratie toont de productmanager een fragment uit Bohemian Rhapsody, de film over Queen. De soundbar geeft een heerlijk Dolby Atmos-geluid. Dat komt omdat de soundbar de kamer scant en zo de ruimte optimaal benut.

Toch net wat anders dan Sonos

En dat is zeker nodig, omdat Sennheiser de soundbar als een stand-alone exemplaar ziet. Het wil een complete ervaring bieden zonder dat de mensen nog meerdere boxen aan hoeven te sluiten. Er zit dan ook een subwoofer ingebouwd die tot 43 HZ kan leveren.

Sennheiser daagt Sonos Beam uit met nieuwe soundbar Een concurrent voor de Sonos Beam.

Dat is zowel een voordeel als een nadeel. In tegenstelling tot Sonos kun je geen echte set uitbouwen. Het bedrijf richt zich dus echt op de gebruiker die gewoon in één keer klaar wil zijn.

Omdat het een complete box moet zijn, is de aandacht van de makers vooral uitgegaan naar muziek. Dat klinkt misschien gek voor een soundbar, maar daar zit een idee achter. Sennheiser ziet de Ambeo niet alleen als een versterker voor de filmervaring, maar als een complete speaker voor in huis.

Heerlijke klanken uit de soundbar

Desondanks lijkt het ook een prima soundbar als je naar je favoriete films of series kijkt. In de Sennheiser Ambeo zit een Voice Enhancement-functie. Tijdens de demo met Bohemian Rapsody klinken de conversaties tussen de bandleden. De film komt echter helemaal tot leven wanneer de camera over het publiek gaat bij het concert. De 3D-audio geeft dan echt een wow-ervaring.

De Sennheiser Ambeo Mini is nu verkrijgbaar voor 799 euro. Daarmee is hij dus wel wat duurder dan de Sonos Beam, maar de geluidskwaliteit maakt het meer dan goed.

Smart TV nu écht overbodig door tweede generatie Samsung Freestyle

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen