Robert Kroes
Robert Kroes Tech 27 apr 2019

Koers sequential geeft Bullish signaal aan de markt, bedenker is juist negatief

Om de koers van de Bitcoin in te schatten gebruiken veel investeerders de technische analyse. Aan de hand van trends en patronen in de koersontwikkeling proberen zij in te schatten hoe de markt zich zal bewegen. Deze verwachtingen zijn vaak correct, maar soms ook niet. Interessant wordt het wanneer de bedenker of promotor van een trend zelf tegen de trend in reageert. Dit is het geval bij de Tom Demark’s Sequential. Deze indicator is door Tone Vays populair gemaakt en duidt op een bull-rally. Vays zelf is een stuk minder positief.

Wat is de Tom Demark Sequential?

Dit patroon vormt zich wanneer de koers van de Bitcoin aan twee voorwaarden voldoet. De eerste voorwaarde is dat de koers die maand positief moet zijn (‘green 1’ in de grafiek hieronder). De tweede voorwaarde is dat de tweede maand positiever moet zijn dan de voorgaande maand (‘green 2’ in de grafiek hieronder). Deze situatie is sinds het ontstaan van de Bitcoin 7 keer voorgekomen. Van die zeven keer bleek het twee keer een vals signaal en daalde de Bitcoin koers juist (de tweede en vierde pijl van rechts). In alle overige gevallen bleek de koers na dit patroon juist aanzienlijk te stijgen. Na de derde pijl en de zesde pijl zien we zelfs een nieuw record ontstaan. In de grafiek hierna zien we het koerspatroon mete de sequentials. Door de zwart-wit weergave is ‘groen’ als ‘wit’ weergegeven.

Zoals je kunt zien verwacht de analist die dit patroon vaststelt een bull-rally nu de sequel zich weer voordoet.

Wat denkt Tone Vays zelf?

Gek genoeg is Vays zelf een stuk minder enthousiast over de ontwikkelingen. Zo haalde hij in het Paasweekend de hele cryptomarkt met uitzondering van de Bitcoin over de hekel. Ook gisteren gaf hij, ondanks het komende patroon, aan dat de huidige bull-rally best eens een vals signaal kan zijn. Gek genoeg bespreekt hij daarbij ‘zijn’ sequel niet. (tekst loopt door na de afbeelding).

Het is overigens niet de eerste keer dat bestaande technische analyses niet geschikt blijken voor de Bitcoin-markt. Nu zelfs de grondlegger van een van de bull-indicators niet vol enthousiasme lijkt te zijn als die indicator zich voordoet lijkt het verstandig om zeer voorzichtig te handelen. Het volgen van de live koersen en het laatste nieuws helpt daar zeker bij.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Koers sequential geeft Bullish signaal aan de markt, bedenker is juist negatief
Sluiten