The OA vroegtijdig gecanceld: deze 5 series kregen ook geen einde

Zoals jullie misschien wel hebben meegekregen heeft Netflix begin deze week onverwacht medegedeeld dat The OA geen nieuw seizoen meer zal krijgen. Ondanks dat iedere serie ooit ten einde zal komen (behalve misschien The Walking Dead) vinden fans het vooral erg vervelend dat er in dit geval geen ruimte meer voor een ontknoping zal zijn. Al is het zeker niet de eerste keer dat een serie vroegtijdig wordt beëindigd. In dit artikel zullen we ingaan op 5 andere series die ook geen waardig einde hebben gekregen.

5 series die nooit helemaal zijn afgerond

Het is nooit leuk om te horen dat je favoriete serie ten einde komt. Al helemaal als deze niet eens de kans kreeg om het verhaal fatsoenlijk af te ronden. Toch gebeurt het vaak genoeg dat series per direct gecanceld worden en er geen ruimte meer is voor een fatsoenlijke afsluiting.

Een recent voorbeeld hiervan is natuurlijk The OA, dat nog lang niet klaar was maar desondanks geen nieuw seizoen meer krijgt. Er zijn echter nog talloze andere series die nooit een bevredigend einde hebben gekregen. Hieronder zullen we er 5 opnoemen.

Deadwood

Western serie Deadwood was zowel bij fans als critici erg geliefd, maar dat kon helaas niet voorkomen dat zender HBO er vroegtijdig de stekker uit trok. De reden hiervoor had blijkbaar te maken met contracten van acteurs die niet verlengd werden.

Fans waren niet alleen gefrustreerd over het feit dat de serie hierdoor met een cliffhanger moest eindigen, maar ook omdat Deadwood hierdoor (ondanks de kwaliteit) niet meer in aanmerking zou komen voor de titel ”beste western serie aller tijden”. Want ja, hoe kan een serie zonder einde nou goed zijn? Daarnaast maakt het ontbreken van een fatsoenlijke ontknoping het voor nieuwkomers natuurlijk niet erg interessant om er nog aan te beginnen.

Het goede nieuws er echter dat er dit jaar een film rondom de serie is verschenen die het verhaal enigszins wist af te ronden.

My Name is Earl

In tegenstelling tot Deadwood was My Name is Earl een sitcom, een genre waarbij het vaak minder om een vervolgverhaal draait. Vandaar dat je zou denken dat bij dit soort series een abrupt eind niet zo heel erg zou zijn.

My name is earl
20th Century Fox Television

Toch vonden veel mensen het een beetje flauw dat er in de laatste aflevering nadrukkelijk ”to be continued” kwam te staan en er vervolgens nooit meer een nieuwe aflevering is verschenen.

Hannibal

Series gebaseerd op films zijn niet altijd een succes, al werd Hannibal wel erg goed ontvangen. Hierin zien we een nieuwe variant op het bekende verhaal van de mensenetende psychopaat, dit keer gespeeld door Mads Mikkelsen. Toch werd er besloten om na het derde seizoen ineens met de serie te stoppen. Het vervelende was echter dat het verhaal op dat moment nog lang niet afgerond was.

Het goede nieuws is dat er een tijdje geleden nog gespeculeerd werd over een eventueel nieuw seizoen. Al zijn er hierover nog geen officiële aankondigingen gedaan.

Revolution

De post-apocalyptische sci-fi serie Revolution had veel potentie, maar hield na het tweede seizoen ineens op. Het verhaal draaide om een wereld waarin op een gegeven moment alle stroom is uitgevallen en vervolgens op geen enkele manier weer geactiveerd kon worden. Het spreekt voor zich dat dit flinke gevolgen voor de maatschappij had.

Revolution
Bron: NBC

Ondanks dat de laatste aflevering van de serie een hoop losse eindjes aan elkaar knoopte verscheen er ook een geheel nieuw vraagstuk. Dit zou beantwoordt moeten worden in een derde seizoen, maar dat is er nooit gekomen. Al is een dergelijke afsluiter (of beter gezegd, het gebrek eraan) helaas niet ongewoon voor sciencefiction series.

Terminator: The Sarah Connor Chronicles

Emilia Clarke is niet de enige Game of Thrones ster welke ooit in de huid van het Terminator personage Sarah Connor is gekropen. Ook Lena Headey (Cersei Lannister) heeft deze rol op zich genomen. Dit keer niet in een film, maar een serie.

Ondanks het succesvolle eerste seizoen dat voor verlening zorgde werd de serie later alsnog gecanceld. Fans deden nog enkele pogingen om de serie alsnog te laten doorgaan, maar dat mocht niet baten.

Wel verschenen er natuurlijk nog enkele Terminator films, maar die hebben qua verhaallijn niets met de bovenstaande serie te maken.

Series met een teleurstellend einde

Ondanks dat het ontbreken van een waardige afsluiter natuurlijk erg vervelend is zijn er ook series is een teleurstellend einde misschien nog wel erger. Althans, als je de mensen achter de petitie om het laatste seizoen van Game of Thrones te laten herschrijven moet geloven.

Al is Game of Thrones niet de enige serie waarbij fans massaal klaagden over de ontknoping. Ook bij How I Met Your Mother, Pretty Little Liars en Lost waren lang niet alle kijkers tevreden.

Meer series

Gelukkig zijn er ook een hoop series die wel een afsluiter hebben gehad. Mocht jij nog opzoek zijn naar een leuke kijktip dan is ons recente lijstje met de beste Netflix series van dit moment wellicht wat voor jou.

Reageer op artikel:
The OA vroegtijdig gecanceld: deze 5 series kregen ook geen einde
Sluiten