Noah Korevaar
Noah Korevaar Home 1 dec 2017

Deze 10 must-see series en films verdwijnen in december van Netflix ?

In december komen er een hoop nieuwe toffe films en series naar Netflix. We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet. Helaas gaan er ook een aantal interessante titels verdwijnen, die je enkel de komende paar dagen of weken nog kunt checken. We raden je hieronder een aantal toppers aan.

Olympus Has Fallen

Heb je Olympus has Fallen nog op je kijklijstje staan? Dan raden we je aan om dit weekend de popcorn klaar te zetten. De vermakelijke actiefilm gaat namelijk 4 december van Netflix verdwijnen. Olympus Has Fallen heeft een simpel doch vermakelijk plot: de president van de Verenigde Staten is opgesloten in het Witte Huis na een aanslag. Een onteerd geheim agent moet zijn kennis gebruiken om hem uit de handen van zijn kidnappers te redden. Verwacht een hoop spektakel en een flinterdun verhaal. Althans, als je er dus op tijd bij bent.

Norskov

We pakken er even een serie bij, Norskov. Het is een thriller/drama dat het net even iets anders aanpakt dan zijn genregenoten. We worden overspoeld met Scandinavische series en films, maar Norskov weet op een originele manier zijn eigen plekje in het landschap te veroveren. Juist daarom is het jammer dat het eerste seizoen op 17 december van Netflix gaat verdwijnen. De serie vertelt het verhaal van rechercheur Tom Noack. Hij keert terug naar het stadje Norskov om korte metten te maken met de drugscriminaliteit, maar al snel raakt hij persoonlijk betrokken.

Shokuzai

Shokuzai, ook wel bekend als Penance, is een van onze favoriete Japanse series. De nu al legendarische regisseur Kiyoshi Kurosawa bewees met deze serie dat hij een meester is in dit genre. Sterker nog, Shokuzai werd zelfs in Nederlandse bioscopen vertoond. Bezoekers kregen dus in vijf uur de complete serie te zien. We benijden ze, want Shokuzai is typisch een verhaal dat gemaakt is om te binge-watchen. De moord op Emili, een jong meisje, shockeert een klein Japans dorpje. De politie krijgt het niet voor elkaar op de zaak op te lossen, maar al snel escaleert de boel ontrafelt zich een tragisch en aangrijpend verhaal.

Zero Dark Thirty

Zero Dark Thirty is zo’n film die een blijvende indruk op je maakt. De film won onder andere een Oscar voor het geluid, was genomineerd voor beste film, beste scenario, beste montage en beste hoofdrolspeler. Daar blijft het niet bij: Zero Dark Thirty won in totaal meer dan vijftig prijzen, waaronder een Golden Globe. Duidelijk dus! Maar waar gaat de film over? Zero Dark Thirty vertelt het verhaal voor de tien jaar durende jacht op al-Qaeda leider Osama Bin Laden. Van de aanslagen in 2001 tot zijn dood in 2011. Een indrukwekkend verhaal, dat helaas meteen begin deze maand van Netflix is verdwenen. Toch maar ergens anders checken?

 En de rest…

Er zijn helaas nog veel meer films en series die van Netflix zijn verdwenen, of nog gaan verdwijnen. Hieronder vind je de complete lijst.

  • Matt Shepard is a Friend of Mine – 2 december
  • War Room – 3 december
  • Paraíso – 4 december
  • Maria Lang Mysteries – 17 december
  • Tellus – 14 december
  • P’tit Quinquin – 25 december

Dit komt in december allemaal naar Netflix

Gelukkig komt er ook meer dan genoeg bij. Check hier ook de nieuwe titels die je in december 2017 niet mag missen!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze 10 must-see series en films verdwijnen in december van Netflix ?
Sluiten