Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 22 feb 2018

Deze vijf topseries gaan nooit naar Netflix komen

Als je veel tv series kijkt weet je dat streamen de makkelijkste optie is. Je kunt dan gewoon kijken op het tijdstip dat jou uitkomt en het kan op verschillende apparaten. Er zijn verschillende streamingdiensten beschikbaar, maar het is niet te doen om op allemaal een abonnement te nemen en veel mensen kiezen uiteindelijk voor Netflix. Hoewel er veel leuke series worden aangeboden, kun je natuurlijk niet al je favoriete series via Netflix bekijken. Zo zouden we deze vijf series graag bij Netflix willen zien, maar de kans dat het daadwerkelijk gaat gebeuren is helaas vrijwel nihil.

Game of Thrones

Het laatste seizoen van Game of Thrones zit eraan te komen en dat is een perfect excuus om alle seizoenen nog eens nauwkeurig te bestuderen. Game of Thrones is echter van HBO en HBO ziet Netflix als een grote concurrent. Het netwerk heeft al een tijdje zijn eigen streamingdienst en daar doet Game of Thrones het uiteraard goed. De kans is dus ontzettend klein dat HBO ervoor kiest om kijkers mis te lopen door de show aan Netflix te geven. Voor GOT zul je helaas HBO als betaalde optie bij je tv-aanbieder moeten nemen, aangezien we in Nederland niet eens meer een HBO streaming abonnement kunnen afsluiten. Het zorgt er bijna voor dat je de serie illegaal wilt gaan downloaden.

Game of Thrones

The Big Bang Theory

Ook Sheldon en de rest van de gang hebben heel wat fans, die ze graag bij Netflix willen zien verschijnen. De show is populair en Netflix zou hoogstwaarschijnlijk ook blij zijn om de show in het assortiment op te nemen. Streamen lijkt echter in de nabije toekomst geen optie te worden. De show lijkt één van de parels van CBS te zijn en het is logisch dat het netwerk wil vasthouden aan het succes van The Big Bang. Zelfs oudere afleveringen van de serie blijken het goed te doen op andere netwerken.

The Big Bang Theory

South Park

Wie houdt er niet van de kleine poppetjes uit South Park? Uiteraard is Cartman vaak grof en is de show absoluut niet voor kinderen bestemd, maar vaak heeft de serie toch wel een punt en is het hoe dan ook populair. Vroeger was de serie gratis beschikbaar via de officiële website, maar tot de grote teleurstelling van fans, ging de show toen naar Hulu waar je uiteraard moest gaan betalen. South Park zou een soort van relatie met Netflix hebben gehad en ook Netflix was niet amused toen de deal met Hulu doorging. Hulu betaalde zo’n 200 miljoen dollar voor de show en heeft het exclusieve recht om het via hun streamingdienst te gebruiken tot en met 2019. De show doet het goed bij Hulu en het lijkt er niet op dat ze South Park zullen gaan opgeven. Tenzij er iets goed misgaat, is het onwaarschijnlijk dat we de poppetjes bij Netflix zullen zien verschijnen.

South Park

Atlanta

Atlanta heeft een succesvol eerste seizoen achter de rug en over iets meer dan een week begint het volgende seizoen al. Het zou een goed moment zijn voor Netflix om de serie op te pakken, ware het niet voor het feit dat Hulu dat al heeft gedaan. FX heeft ervoor gekozen om Atlanta via Hulu te laten streamen en voorlopig is er dus geen kans voor Netflix. De streamingdienst zou kunnen wachten op het einde van het contract, maar zelfs dan zal het moeilijk zijn om de show te bemachtigen.

Atlanta

Ook niet op Netflix: The Night Manager

The Night Manager is van AMC en in het verleden is het Netflix wel gelukt om een paar AMC shows te bemachtigen. Het lijkt echter niet waarschijnlijk dat Netflix er ook daadwerkelijk voor zal gaan. De cast bestaat uit verschillende grote namen en heeft redelijk was awards gewonnen. Het zou Netflix om te beginnen al een behoorlijk bedrag kosten om de streaming rechten te bemachtigen. Daarnaast zou Netflix ook te maken krijgen met veel juridische kwesties, aangezien er veel productiemaatschappijen hebben samengewerkt om de show te maken. Het lijkt erop dat Netflix accepteert wat is en steeds meer de focus legt op eigen series. We moeten zeggen dat hun eigen series er zeker mogen zijn en dat we graag meer willen zien. Denk maar aan de griezelige upside down in Stranger Things of de uit de hand gelopen technologie in Black Mirror.

The Night Manager

Over Stranger Things gesproken, wie is er niet benieuwd naar wat voor onheil er allemaal in seizoen drie kan gebeuren? Alles lijkt goed te zijn geëindigd in seizoen twee, maar de duisternis lijkt dichterbij dan ooit. Gelukkig heeft de producent onlangs meer bekend gemaakt over seizoen 3.

Reageer op artikel:
Deze vijf topseries gaan nooit naar Netflix komen
Sluiten