Netflix verwijdert steeds meer series vanwege racisme

NetSinds de Black Lives Matter-rotesten kijken grote bedrijven steeds meer naar hun eigen beleid. Netflix is daarvan een voorbeeld. Het heeft al een aantal shows verwijderd.

De dood van George Floyd heeft het racisme-debat nieuw leven ingeblazen. Mensen over de hele wereld gaan de straat op steun te betuigen aan de Black Lives Matters-beweging. Ze komen op voor gelijke rechten en maken een punt tegen racisme.

Netflix onderneemt actie

Verschillende bedrijven gaan daarin mee. Ze beloven meer diversiteit van hun werknemers. Sommige zaken zeggen zelfs hun beleid aan te passen. Een van de tech bedrijven die het helemaal anders wil gaan doen ,is Netflix. Zij hebben besloten om een aantal series te verwijderen waar volgens hen aanstoot aan kan worden genomen. De bekendste is misschien wel Little Britain. In de wereldwijd geroemde serie doen acteurs Matt Lucas en David Walliams verschillende typetjes. De serie won in 2006 zelfs een Emmy van beste komedie.

Blackface

Terwijl het veertien jaar geleden als een van de beste serie werd gezien, kan het volgens Netflix niet meer. Dit komt door een scène waarin een van de acteurs een dikke zwarte vrouw speelt. Ook de serie Come Fly with Me van dezelfde twee makers is niet meer te zien. Ook daarin wordt een zwart persoon gespeeld door een wit iemand wat als racistisch wordt gezien.

De laatste serie die Netflix aan het verbannen rijtje is toegevoegd is The League of Gentleman. Dat komt door het karakter Papa Lazarou. Net als de andere twee series wordt het zwarte karakter gespeeld door een witte acteur. De acteurs verdedigen zichzelf dat er nooit sprake is geweest van racisme.

Blackface zorgt al vaker voor ophef in de media. Eerder dit jaar kreeg de Amerikaanse komiek en presentator Jimmy Fallon al half Amerika over zich heen. Hij schminkte zich eveneens zwart om een typetje te spelen.

Door alle ophef zullen dit vermoedelijk niet de laatste series die te maken krijgen met kritiek. Wellicht gaat Netflix nog meer verwijderen.

Reageer op artikel:
Netflix verwijdert steeds meer series vanwege racisme
Sluiten