Servers voor grote PS3-games worden gesloten

De PlayStation 3 is inmiddels als spelcomputer redelijk verleden tijd. Er worden geen games meer voor gemaakt en inmiddels is de PS4 voor een relatief lage prijs te koop. Toch zijn er nog veel games op de PS3 die de moeite waard zijn. Met name de games van ontwikkelaar Naughty Dog zijn top. Maar bij die games is besloten om de stekker uit de online service te trekken.

Grote PS3-games zonder online functionaliteit

Het gaat om de multiplayermodi van PS3-games als The Last of Us, Uncharted 2 en Uncharted 3. Games die je stuk voor stuk in het rijtje van de klassieker kunt schuiven, al is dat voornamelijk om het geweldige singleplayeravontuur. Hoewel de multiplayer-modi van met name Uncharted 3 de moeite waard was, zijn het over het algemeen geen games die massaal online gespeeld werden. Wat dat betreft kunnen we wel begrijpen dat de ontwikkelaar de servers sluit.

PS3-games

Dat zal gaan gebeuren op 3 september van dit jaar. Zodoende heb je dus nog een paar maanden de tijd om afscheid te nemen van de online multiplayer van deze PS3-titels. Als een soort van tegemoetkoming heeft Naughty Dog besloten om alle betaalde uitbreidingen in de multiplayermodus nu gratis beschikbaar te stellen. Op die manier kunnen gamers alles beleven wat de game te bieden heeft voordat het geheel wordt gesloten.

Uiteindelijk hebben de servers het voor deze PS3-games meer dan tien jaar volgehouden. Zo lang geleden is het alweer dat Uncharted 2 verscheen, wat voor zijn tijd één van de beste games ooit was. Dat is een behoorlijke lengte voor een game waarvan de servers worden online gehouden en kan wat ons betreft gelden als een voorbeeld voor andere game-uitgevers. Zelfs de zes jaar voor de The Last of Us-servers is behoorlijk aan de lange kant en mooi om te zien.

Momenteel werkt Naughty Dog aan The Last of Us 2, die waarschijnlijk pas volgend jaar wordt uitgebracht. Misschien dat je hem dan gelijk kunt gaan spelen op de PS5.

Reageer op artikel:
Servers voor grote PS3-games worden gesloten
Sluiten