Daniel Koster
Daniel Koster Tech 10 nov 2016

Let op: sexy WhatsAppjes kunnen je duizenden euro’s kosten

WhatsApp is verweven in ons dagelijkse leven. Op (het toilet van je) werk, in de bus, thuis op de bank en ga zo maar door. We zitten regelmatig met onze vrienden en familie te appen. En natuurlijk ook met je partner of vlam. Verstuur jij naar die laatsten wel eens sexy WhatsAppjes? Pas daar mee op!

(Sexy) WhatsAppjes van je vlam ontvangen

Wat je allemaal op WhatsApp uitvreet, dat moet je zelf weten. En of je deze elf instellingen voor WhatsApp gebruikt ook. Maar pas op wat je op WhatsApp doet tijdens je werk mét je werktelefoon. Het begint je vast al te dagen?

Sexy WhatsAppjes versturen tijdens werktijd..

We hebben het over een bericht dat we via onze vrienden van Manners tegenkwamen. Daar zou een ex-werknemer nog 5082,97 euro aan niet opgenomen vakantie-uren van zijn oude werkgever ontvangen. Maar die deed een opmerkelijke vondst.

Toen de man zijn werktelefoon inleverde had hij ‘m niet teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Dat is natuurlijk niet zo slim. Toen zijn werkgever er ook nog eens achterkwam dat ‘ie onder werktijd flink had lopen appen zag ‘ie zijn kans schoon. Hij checkte zijn WhatsApp-berichten. Daaruit bleek dat de man 1255 WhatsApp-berichten onder werktijd had verstuurd.

Zet altijd je werktelefoon terug naar de fabrieksinstellingen voordat je ‘m bij je werkgever inlevert.

Hete liefdesberichten sturen? Dan ook maar op de blaren zitten!

Dat het ook nog ‘liefdesberichten’ betrok maakte het verhaal compleet. De werkgever stapte naar de rechter en die stelde ‘m in het gelijk. De rechter kwam tot een simpele rekensom. Als de man zo’n 2,5 minuut per bericht bezig was dan komt dit neer op lanterfanten tijdens werk ter waarde van 1500 euro.

Het uiteindelijke resultaat is dat de man ‘slechts’ 3582,97 euro van zijn oude werkgever ontvangt. Dat is toch een tegenvaller. Of wij het ermee eens zijn? Niet helemaal. Je moet je tijdens werk ook een beetje kunnen ontspannen. Sexy WhatsAppjes versturen is misschien niet zo slim, maar er zijn toch ook mensen die roken, lang op het toilet zitten en veel koffiepauzes nemen? Die moet je dan ook maar aanpakken, toch?

De moraal van dit verhaal?

Verstuur die sexy WhatsAppjes lekker in je eigen tijd. En o ja, zet altijd je werktelefoon terug naar de fabrieksinstellingen voordat je ‘m bij je werkgever inlevert. Dus, wil jij je stiekem vermaken tijdens werk? Dan kun je beter WANT.nl checken. Wat dacht je van deze komische tech-grappen of de beste 1 april-grappen van 2016?

Reageer op artikel:
Let op: sexy WhatsAppjes kunnen je duizenden euro’s kosten
Sluiten