Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 aug 2018

Shadow of the Tomb Raider Preview: Tweede speelsessie smaakt nog beter

Eind april van dit jaar vlogen wij naar Londen om daar aanwezig te zijn bij het onthullingsevenement van Shadow of the Tomb Raider. Wij kregen destijds de mogelijkheid om het eerste uur van het nieuwe avontuur van Lara Croft te beleven. Het was een ervaring die eigenlijk al gelijk naar meer smaakte. Gelukkig kregen we onlangs de kans om nogmaals drie uur met de game te spelen. En ook dit voelde uitstekend aan.

Shadow of the Tomb Raider is het derde en laatste deel van de prequel-trilogie, die begon met Tomb Raider uit 2013 en werd opgevolgd door Rise of the Tomb Raider. In dit derde deel bevindt Lara zich in Midden- en Zuid-Amerika, waar zij het aan de stok krijgt met de badguys van Trinity en te maken krijgt met mysterieuze beschavingen. Het is een game die vol zit met avontuur. In de speelsessie van zo’n bijna drie uur zat ik eigenlijk non-stop aan het beeld gekluisterd en dat is zeer positief. Dit zijn de punten die mij tijdens de speelsessie opvielen.

Shadow of the Tomb Raider ziet er uitstekend uit

Tijdens onze eerste speelsessie viel de game al door zijn graphics in een positieve zin op. Nu ik er zo’n drie uur mee aan de slag ben gegaan, maakt de game eigenlijk alleen maar meer indruk. Het is een goede mix tussen grote open omgevingen, nauwe gangetjes, prachtige vergezichten en cinematics waar er veel detail in de gezichten van de personages zit. Het is een game om echt je vingers bij af te likken.

Shadow of the Tomb Raider

Enorm veel te ontdekken

Een ander sterk punt aan Shadow of the Tomb Raider is dat er enorm veel te ontdekken is. Op elk gewenst moment kun je in de wereld opvragen waar je precies naar toe moet gaan. Maar als je van het gewaande pad afgaat, dan zul je merken dat er enorm veel geheimen zijn. Zo kun je dus in enorme tombes terecht komen waar je puzzels moet oplossen. In andere gevallen vind je mooie schatten, die je later kunt verkopen om op die manier betere gear te kopen en ga zo maar door. Als je iemand bent die alles wilt ontdekken, dan is dit echt een titel voor jou.

Shadow of the Tomb Raider

Zwemmen is boeiend en spannend

Als je de game moet vergelijken met zijn voorgangers, dan zou je de focus op de onderwater werelden de grootste verandering kunnen noemen. Meer dan eens duik je het water in en leg je al zwemmend hele stukken af. Daarbij heb je het gevaar van bloeddorstige vissen die het op jou hebben gemunt. Om die te ontlopen moet je meer dan eens door het zeezwier zwemmen om niet ontdekt te worden. Daarnaast heb je natuurlijk het gevaar dat je zonder zuurstof komt te zitten. Het fijne aan de onderwatersegmenten is dat alles goed belicht en overzichtelijk is. Daarmee is het niet zo frustrerend als dat de meeste onderwaterwerelden zijn.

Shadow of the Tomb Raider

Stealth spelen

Tijdens mijn eerste speelsessie in Londen maakte ik al kennis met het vechtsysteem, waarbij het me opviel dat je eigenlijk wel machinegeweren moest gebruiken om vijanden te verslaan. In mijn nieuwe speelsessie werd duidelijk dat er veel ruimte voor stealth is. Met je pijl-en-boog kun je vijanden geruisloos afmaken en vaak is er genoeg ruimte om naar hen toe te sneaken en ze geruisloos van achteren uit te schakelen.

Shadow of the Tomb Raider

Jezelf constant verbeteren

Sneaky spelen en een geruisloze kill maken levert ook wat extra experiencepunten op, dus wat dat betreft is het extra handig om te doen. En met die experiencepunten ga je uiteindelijk in level omhoog en verdien je skillpoints om vaardigheden mee te verbeteren of nieuwe te leren. Ook kun je bij verschillende winkeltjes voorwerpen kopen om je zelf beter te maken. Kortom, dit is een game waarbij je constant wel wat te doen hebt en dat zorgt er voor dat je hem lang wilt blijven spelen.

Shadow of the Tomb Raider

Shadow of the Tomb Raider verschijnt op 14 september en is dan beschikbaar voor de Xbox One, PlayStation 4 en pc. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze overzichtspagina hier.

Reageer op artikel:
Shadow of the Tomb Raider Preview: Tweede speelsessie smaakt nog beter
Sluiten