Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 16 sep 2019

Met Share Play laat je je vrienden jouw games op de PS4 spelen

Stel dat jij een berg aan games hebt en je vrienden wil overtuigen dat je een bepaalde titel ook in huis moet halen. Met overredingskracht kom je dan een heel eind, maar uiteindelijk is het het beste als je vriend of vriendin de game zelf kan proberen. Maar stel dat het tien uur in de avond is en jullie hebben allebei geen zin om de deur uit te gaan. Dan kun je via Share Play je vriend of vriendin de kans geven om alsnog de game te spelen.

Share Play en deel je games op de PS4

Om gebruik te maken van Share Play op de PS4 is het belangrijk dat jij als host gebruik maakt van een PlayStation Plus-abonnement. De ontvangende partij hoeft dat niet te hebben. Als jullie beiden online zijn, dan druk je op de SHARE-toets op de controller van je PS4. Vervolgens kies je voor Start Share Play. In eerste instantie kan de ontvangende partij dan meekijken met je game, maar het is ook mogelijk om daarna te kiezen dat de ontvanger als de hoofdspeler aan de slag kan gaan of dat de ontvanger de game samen met jou speelt in een coöperatieve modus. Dat laatste is ideaal wanneer je samen een potje FIFA wil gaan spelen.

Er zitten wel nog een paar kanttekeningen bij. Ten eerste is het verstandig dat jullie beiden gebruik maken van een snelle internetverbinding en dan het liefst een verbinding via de kabel. Op die manier werkt alles het beste. Daarnaast is het zo dat je Share Play op de PS4 maximaal 60 minuten achter elkaar kunt doen. Daarna valt de verbinding weg. Die kun je daarna wel weer op zetten, maar het is dus wel even iets om rekening mee te houden.

Wil je meer lezen over de PS4? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Met Share Play laat je je vrienden jouw games op de PS4 spelen
Sluiten