Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 15 nov 2018

Sharp Aquos R2 Compact: dé smartphone met een dubbele notch

De notch is sinds 2017 in het hele smartphone spelletje gekomen en is vandaag de dag niet meer weg te denken. Van Apple tot Samsung en van OnePlus tot Huawei: iedereen maakt er gebruik van. Maar waar de meeste bedrijven proberen om de notch uiteindelijk helemaal te laten verdwijnen, slaat Sharp een compleet andere weg in. Het smartphone-merk komt namelijk twee notches aanzetten. 

Twee notches met Sharp

Vorig jaar zagen we producent Sharp de Aquos R Compact lanceren. De telefoon had een kleine notch voor de camera en een gekke bezel onderin voor de vingerafdrukscanner. Het bedrijf is namelijk van mening dat dit een feature is die we moeten behouden. Dit resulteerde in een toestel waarvan we, heel eerlijk gezegd, qua uiterlijk niet heel erg onder de indruk waren. De nieuwe Aquos R2 Compact weet het spelletje overigens opnieuw uit te vinden. Sharp is nog steeds van mening dat de vingerafdrukscanner moet blijven bestaan, maar wil ook graag een groter display. De oplossing? Een toestel met maar liefst twee notches.

Sharp telefoon met dubbele notch

We hebben te maken met een 5.2-inch IGZO LCD scherm met een resolutie van 2280 x 1080. De display vouwt zich niet alleen om de camera aan de bovenkant, maar ook aan de vingerafdrukscanner aan de onderkant. En dat is een uniek design wat we nog niet eerder zagen. Waar de meeste producenten van de notch af lijken te willen, komt Sharp met een verdubbeling. En ondanks het feit dat die tweede notch een beetje gek is om te zien, is het design er zeker op vooruit gegaan ten opzichte van de vorige variant.

Uniek in haar klasse

De Aquos R2 Compact is uniek in haar klasse en dat heeft niet alleen maar met de tweede notch te maken. De kosten van het toestel zijn op dit moment niet bekend, maar wel weten we dat we te maken hebben met een low-range/mid-range klasse. Met dat in het achterhoofd, en de unieke specs, wordt al snel duidelijk dat de Sharp Aquos R2 aardig wat te bieden heeft. Het toestel is voorzien van een Snapdragon 845 processor met 4GB aan RAM, Android 9 Pie, 22,6 mp camera en een 2500mAh batterij. Waar deze batterij niet zo heel indrukwekkend is (zeg maar gerust klein), zijn de overige specs zeker indrukwekkend.

Dubbele notch voor Sharp smartphone

Het is daarom extra jammer dat dit toestel enkel en alleen beschikbaar is in Japan. Maar laten we Sharp wel wat credits geven voor het innovatieve design.

Reageer op artikel:
Sharp Aquos R2 Compact: dé smartphone met een dubbele notch
Sluiten