Mark Hofman
Mark Hofman Gesponsord 27 dec 2018

Roadtrippers tot blikvangers: smeerolie is er voor iedere bestuurder

Autorijden is fantastisch, maar iedereen beleeft het op zijn eigen manier. Of jij nu rijdt voor de snelheid of liever off-road gaat: we doen het allemaal voor de adrenaline. Autorijden is onze passie en daar denken de mensen van Shell net zo over. Met hun nieuwe Shell Helix Ultra motorolie krijgen we dezelfde kick als we gewend zijn, maar dan met een flink portie extra zorg. Echter is de vraag wel wat voor een type rijder jij bent. Behoor jij tot de roadtripper of voel jij je meer op je gemak als knuffelrijder? Tijd om daar achter te komen!

De zes type autorijders

Autorijden doen we (bijna) allemaal, maar niet allemaal op dezelfde manier. Terwijl het besturen van een auto bijna overal dezelfde handeling vereist, heeft iedereen een voorkeur voor een specifieke rijstijl. Verschil mag er zijn en daarom hebben we zes verschillende type autorijders op een rijtje gezet. Tot welke bestuurdersgroep hoor jij?

De knuffelrijder

Rekening houden met andere bestuurders, ontspannen en kalm achter het stuur, en attent in relaties met anderen: dat is de knuffelrijder. Deze bestuurder maakt zich niet druk om het uiterlijk van de auto, maar geeft veel meer om wat hij voor de wereld betekent. Ziet hij er minder stoer uit, maar is hij beter voor het milieu? Dan is de keuze snel gemaakt. De knuffelrijder is duurzaam.

De bijrijder

Volle bak genieten van ontspanning, maar is gezelligheid een grote prioriteit? Dan ben je zonder twijfel een bijrijder. Je geniet van de extra persoon in je auto en praat graag over van alles en nog wat. Een grote lach op het gezicht verschijnt regelmatig en een gezonde levensstijl gaat ermee gepaard. De bijrijder is toegankelijk, sociaal en betrouwbaar. De bijrijder maakt zich niet druk om het verkeer en later aankomen op de bestemming is alles behalve een probleem.

De toekomstrijder

Geen zin in achterhaalde technieken en het nieuwste op het gebied van innovatie willen bezitten? Dan behoor jij tot de toekomstrijders. Deze groep mensen blijven kalm in hectische situaties, zijn op de hoogte van de laatste technologieën en rijden in functionele auto’s. Achteruitrijcamera nieuw op de markt? Deze persoon heeft hem zonder twijfel al in zijn auto zitten. De toekomstrijder kijkt niet naar de toekomst, maar zit er middenin.

De blikvanger

Grote en luxe auto’s? Je bent er gek op! Als echte blikvanger geef jij niet om duurzaamheid, maar wil je voornamelijk gemak en luxe. Rijden op cruise control is je favoriete bezigheid, maar besluitvaardig rijden en niet in paniek raken horen ook bij je pakket. Pronken en indruk maken: daar hou je van! Jij bent een echte blikvanger.

De waaghals

Mensen die treuzelen tijdens het autorijden moet lekker thuisblijven. Mensen zoals jij horen op die weg. Dat zijn de mensen die snel optrekken bij groen licht en de snelweg als hun speeltuin zien. Jij bent een waaghals en wilt de adrenaline door je aderen voelen. Prestaties, snelheid en een sensationele ervaring: jij behoort tot de waaghalzen van de weg!

De roadtripper

Roadtrippers hebben het gevoel van plezier en vrijheid tijdens het rijden. Een raampje open, armpje eruit en de muziek op standje gehoorbeschadiging: je gaat er helemaal lekker op. Als roadtripper is een spontaan ritje geen uitzondering en is enthousiasme dagelijkse kost. En een vriendelijke houding tegen medebestuurders? Dat is als roadtripper zijnde hetzelfde als ademhalen.

Synthetisch, maar ijzersterk

Of je nu een roadtripper, knuffelrijder of waaghals bent: Shell Helix Ultra is dé motorolie voor iedereen. Het bedrijf is de eerste ooit die bezig geweest is met het produceren van synthetische motorolie, welke gewonnen wordt uit aardgas. Je hoort het al: dat is goed voor de planeet. Maar waar dit normaal gesproken gepaard gaat met kwaliteitsverlies van de rijbeleving, is dat bij Shell Helix Ultra totaal niet aan de orde. Of je nu rijdt voor het geluid, de lichten in het donker of de prestaties: Shell weet waarom! En daarom heeft het er alles aan gedaan om Shell Helix Ultra te vervaardigen voor ultieme motorprestaties. Die passie voor autorijden? Die kunnen met Helix Ultra gewoon voort blijven leven!

Iets wat je volledig terugziet op het gebied van power en prestaties. Wat je ook rijdt, als je voor prestaties rijdt, zit je met Shell Helix Ultra helemaal goed. De synthetische oliën worden gewonnen uit aardgas op moleculair niveau, wat hen superieur maakt ten opzichte van traditionele synthetische oliën van ruwe aardolie. Hierdoor ontstaat dankzij een verbeterde viscositeit minder wrijving en lagere vluchtigheid. Kortom: perfect voor de motor!

Maar daar stopt het niet. Door het gebruik van deze technologie zien we ook verbeteringen op het gebied van motorstress, extreme temperaturen, zuigerreinheid en brandstofgebruik. Shell Helix Ultra is dus niet alleen synthetisch, maar ook nog eens ijzersterk.

En dat gebeurt door Shell’s revolutionaire PurePlus-technologie proces dat aardgas omzet in een kristalheldere basisolie. Een olie dat niet voorzien is van de onzuiverheden die de minerale variant normaal gesproken met zich meebrengt. Aangezien motorolie voor 75-90% uit basisolie bestaat, is dit dus een flinke verbetering.

De olie zorgt voor een langere levensduur van de motor, minder onderhoudskosten, minder olieverbruik, meer brandstofbesparing en een schonere motor.

Benieuwd naar wat Shell Helix Ultra je allemaal te bieden heeft? Check dan de website van Shell!

In samenwerking met Shell Nederland

Reageer op artikel:
Roadtrippers tot blikvangers: smeerolie is er voor iedere bestuurder
Sluiten