Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 16 apr 2018

Gameklassiekers Shenmue I & II worden dit jaar opnieuw uitgebracht

Mocht jij zijn opgegroeid met de Dreamcast, dan hopen we dat je tijdens die console kennis hebt gemaakt met de twee Shenmue-games. Het zijn titels die hun tijd ver voor waren. Voordat GTA III een grote open wereld voorschotelde waar je kon gaan en staan waar je wilde, deden de games Shenmue I & II het al in 1999 en 2001. Omdat de Dreamcast echter niet het publiek kreeg waar de uitgever op had gerekend, ging de console al redelijk snel kopje onder en besloot Sega zich te richten op het ontwikkelen van games in plaats van spelcomputers. Voor iedereen die de games destijds gemist hebben, is er goed nieuws. Dit jaar worden Shenmue I & II opnieuw uitgebracht. De games komen uit op de pc, Xbox One en PlayStation 4.

Shenmue I & II krijgen een tweede leven

Verwacht overigens geen heruitgave zoals we onlangs bij Shadow of the Colossus kregen. Waar die game echt opnieuw is gemaakt, daar lijkt het er op dat de games Shenmue I & II voornamelijk voorzien worden van een hogere resolutie. Op die manier moet het er nog enigszins redelijk uitzien op een 4K-tv. Toch moet je wel beseffen dat je games speelt die bijna twintig jaar oud zijn.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen de Engelse en de Japanse stemmen (ga alsjeblieft voor de laatste). En dan belooft de ontwikkelaar nog dat de controls zijn aangepast, waardoor de games ook voor de moderne gamer begrijpelijk is. Je kunt ook kiezen voor de oude controls.

Shenmue I & II
Shenmue I & II
Shenmue I & II

De game draait om de jonge Ryo Hazuki, die aan het begin van het avontuur ziet hoe zijn vader wordt vermoord door de Chinees Lan Di. De game neemt je mee naar zowel Japanse als Chinese settings, zoals dat er ongeveer rondom 1986 er uit zag. Je kunt vrij rondlopen en op ontdekking gaan. Het voelt een beetje als de voorloper van de Yakuza-reeks. Wanneer de games precies opnieuw worden uitgebracht is nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Gameklassiekers Shenmue I & II worden dit jaar opnieuw uitgebracht
Sluiten