NS en Schiphol, dit willen we: een Short Story Dispenser die wachten leuk maakt

Wanneer je op een station bent moet je dikwijls wachten op je trein. Misschien omdat je keurig op tijd bent aangekomen, of heel misschien omdat je trein wat vertraging is opgelopen. Wachten is saai, maar dit Franse apparaat helpt je de wachttijd op een leuke manier door. Maak kennis met de Short Story Dispenser.

Lezen is niet dood

Wanneer je op een station staat te wachten grijp je al snel naar je smartphone, net als alle andere wachtenden naast je op het perron. De Franse uitgever Short Edition heeft hier iets op bedacht: een apparaat dat short stories uitprint.

De ‘Short Story Dispenser’ is ontworpen zodat mensen die staan te wachten op plekken als het vliegveld of het treinstation, hun tijd kunnen opvullen met iets betekenisvollers dan het checken van hun social media.

Short Story Dispenser

Hoe werkt de Short Story Dispenser?

Mensen die wel even een kort verhaal willen lezen tijdens het wachten, hoeven hiervoor alleen maar op de knop ‘1’, ‘3’, of ‘5’ te drukken. Deze getallen komen overeen met het aantal minuten dat de persoon nog moet wachten.

Als je op de knop hebt gedrukt komt er een kort verhaal voor je uit het apparaat gerold, op een soort lang bonnetje. Hier hoef je niet voor te betalen. Klinkt top toch?

Short Story Dispenser

Een leuke bonus voor de auteur

De korte verhalen zijn afkomstig vanaf de website van Short Edition. Daarop staan meer dan 13 miljoen verhalen, door meer dan 6800 schrijvers. Deze verhalen zijn geselecteerd door de Short Edition community, en bevatten klassieke literaire werken als Shakespeare, maar ook moderne literatuur en verhalen.

Voor een boek moeten consumenten geld betalen. Daarom krijgen de auteurs van de short stories, iedere keer wanneer hun verhaal wordt geprint (dit gebeurt dus willekeurig) hier wel hun royalties voor.

Voel je de milieuactivist in je opstaan, omdat het wellicht een beetje papierverspilling is? Daar is over nagedacht. Hoe langer het verhaal, hoe smaller de ‘bon’ wordt met het verhaal er op. Ook wordt er gebruik gemaakt van eco-vriendelijk papier en geen inkt.

Short Story Dispenser

De Short Story Dispenser was voor het eerst te zien op het Charles de Gaulle vliegveld in Parijs, maar is nu al terug te zien op meer dan 150 locaties. De meeste apparaten staan in Frankrijk, maar er staan er ook een aantal in de VS. Wie weet hebben we er binnenkort ook wel een op Schiphol of op Amsterdam Centraal staan.

Reageer op artikel:
NS en Schiphol, dit willen we: een Short Story Dispenser die wachten leuk maakt
Sluiten