Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 23/01/2019

Shot on iPhone: Apple gaat jouw mooiste foto’s belonen met wereldpodium

In september 2017 trapte Apple zijn officiële Instagram-account af met een uitdaging: #ShotOniPhone. Oftewel, deel de mooiste foto’s die jij met een iPhone hebt genomen. De mooiste foto’s die met die hashtag werden geplaatst, worden al jaren uitgelicht op het account van Apple zelf.

#ShotOniPhone

Een mooie kans voor fotografen om in de schijnwerpers te komen. Nu gaat de techgigant echter een stap verder, met de Shot on iPhone challenge. Die loopt van 22 januari tot en met 7 februari. Het idee is nog steeds dat jij je mooiste foto’s deelt. De schijnwerpers worden er dit keer echter een stuk groter op.

In februari worden er 10 winnaars gekozen. Die foto’s worden vervolgens uitgelicht op billboards in grote steden en in Apple Stores, wereldwijd. Daarnaast zullen de foto’s ook verschijnen op de website van Apple. Een stukje exposure van jewelste dus.

De jury bestaat uit elf juryleden, waaronder de Nederlandse Annet de Graaf. Verder zit Apple‘s Senior Vice President of Worldwide Marketing, Phil Schiller, iPhone-fotograaf Austin Mann en zelfs voormalig officieel fotograaf van het Witte Huis Pete Souza in de jury.

Zo doe je mee

Ben je al helemaal enthousiast? Selecteer dan je beste foto’s en deel ze op Instagram of Twitter. Vergeet niet de hashtag #ShotOniPhone te gebruiken, en noem tevens in de beschrijving de iPhone die je gebruikt hebt. Ook goed om te weten: je komt enkel in aanmerking als je boven de 18 bent. Gebruikers van het Chinese sociale netwerk Weibo kunnen meedoen middels #ShotOniPhone#.

Ben je niet zo van de sociale netwerken? Maak je geen zorgen, want iPhone-fotografen kunnen hun foto’s ook in een hogere resolutie direct mailen naar [email protected] De bestandsnaam moet dan het format ‘firstname_lastname_iphonemodel’ volgen.

Reageer op artikel:
Shot on iPhone: Apple gaat jouw mooiste foto’s belonen met wereldpodium
Sluiten