Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 13 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Showrunners Game of Thrones komen met Star Wars filmtrilogie

Lucasfilm en Disney hebben grote namen binnengehaald voor nieuwe Star Wars films: David Benioff en D.B. Weiss. Dat zijn de showrunners die een groot succes hebben gemaakt van Game of Thrones. Dat is echter alles wat we tot nu toe wisten.

Game of Thrones x Star Wars

Verder blijft hun project zeer mysterieus. Gaat het om één film, een trilogie of een langere saga? Officieel weten we nog niks, maar dankzij een interview met HBO-baas Casey Bloys is er nu meer duidelijk.

David Benioff en D.B. Weiss zijn namelijk ook betrokken bij de nieuwe HBO-serie Confederate, die nu al controversieel is vanwege het onderwerp. Die show werd al in de zomer van 2017 aangekondigd, maar toen kwam Star Wars er opeens tussendoor.

En tja, op die kans zeg je geen nee, zo erkent ook Casey Bloys: Het is moeilijk om tegen iemand te zeggen ‘Je mag geen Star Wars maken’. Ze houden ervan. Het is een jeugddroom. Dus ze maken dat, herinneren zich dat ze van televisie houden en komen dan terug.”

Filmtrilogie

Confederate is nog verder uitgesteld, een beslissing die Casey Bloys deze week uitlegde tijdens een interview met TVLine: “Het uitstel heeft ermee te maken dat ze drie films gaan maken.”

Duidelijk dus. De showrunners van Game of Thrones gaan drie Star Wars-films ontwikkelen voor Lucasfilm en Disney. Een trilogie dus.

Hopelijk krijgen ze de vrijheid om los te breken van de huidige films, zonder al te veel te moeten steunen op de nostalgiefactor. De wereld van Star Wars, het universum zelfs, is zo breed en rijk met zoveel verhalen die verteld kunnen worden. Het is zonde om je steeds te beperken tot de Skywalkers. Hopelijk beseft Disney dat nu ook na de Solo-flop.

Het is helaas nog niet bekend wanneer de eerste van de drie films uit gaat komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

FlickeringMyth

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Showrunners Game of Thrones komen met Star Wars filmtrilogie
Sluiten