Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 29 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Dus toch: er komt alsnog een Halo TV-serie

Toen de originele Xbox in 2001 werd gelanceerd, maakte de wereld gelijk kennis met Halo. De game neemt je mee naar de verre toekomst waar de mensheid te maken krijgt met buitenaardse wezens die samen de Covenant vormen. Er breekt een enorme oorlog uit, waarbij supersoldaten genaamd de Spartans uiteindelijk voor de ommekeer zorgen. Met name de Master Chief is voor een groot deel verantwoordelijk voor de overwinning. En nu gaat het Amerikaanse Showtime daar een televisieserie van maken.

Halo als een televisieserie

Het is overigens niet voor het eerst dat de Halo-reeks een uitstapje maakt buiten de gameswereld. Naast verschillende comics en boeken werd er een aantal jaar geleden geprobeerd ome en film te maken van de serie, maar dat kwam nooit van de grond.

Wel was er een uitstekende animatiecompilatie genaamd Halo Legends. Daarin lieten verschillende animatiestudios zien wat zij konden doen met de Halo-franhcise als een anime en dat leverde verschillende boeiende, korte verhalen op.

Halo

Ook kregen we een paar jaar geleden de serie Halo: Nightfall die digitaal werd uitgegeven en geen succes was. Wat dat betreft zijn de verwachtingen van de aangekondigde serie niet al te hoog.

Dat gezegd hebbende laat de baas van Showtime, David Nevins, weten dat de nieuwe Halo-serie het meest ambitieuze project is voor Showtime, dus wellicht komt het goed. Er komen tien afleveringen in het eerste seizoen, dat begin 2019 zou worden opgenomen. Veel details zijn er nog niet, behalve dat de strijd tegen de Convenant centraal komt te staan. Dat betekent dat de serie waarschijnlijk gebruik gaat maken van Spartans en verschillende special effecten. Rupert Wyatt, die onder andere verantwoordelijk was voor Rise of the Planet of the Apes zou een aantal afleveringen gaan uitwerken.

Naast de serie komt er ook een nieuwe game. Halo Infinite werd tijdens de afgelopen E3 aangekondigd, maar daar is nog niet veel over bekend. Waarschijnlijk komt die game pas over een paar jaar uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dus toch: er komt alsnog een Halo TV-serie
Sluiten