Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 24/05/2018

Siempo maakt jouw telefoonverslaving verleden tijd

Wie een smartphone heeft (en wie heeft dat nu niet?) zal het vast wel herkennen: een verslaving aan dat ding. Je staart de godganse dag naar dat ding. Of het nu berichten zijn van vrienden die je niet wilt missen, de verslaving om te zien of die ene klooitviool weer wat op social media heeft geplaatst of het spelen van een klein en geinig spelletje. En dan hebben we het nog niet gehad van de constante stroom van informatie via verschillende websites. Mocht jij hier problemen mee hebben, dan is er nu een app genaamd Siempo die er voor zorgt dat je telefoon een stuk saaier maakt.

Siempo maakt je telefoon saaier

De naam van de app is Siempo en momenteel is hij nog enkel beschikbaar voor Android-devices. En hij zorgt er inderdaad voor dat je telefoon een stuk saaier wordt. Zo word je homescreen vervangen met een versie die gebruik maakt van zwarte en witte kleuren.

De gedachte hierachter is dat je hierdoor minder wordt afgeleid door de vrolijke kleuren van de diverse apps. Daarnaast kun je op het lockscreen zelf een inspiratievolle boodschap achterlaten en je op die manier jezelf er van overtuigen dat je echt niet de hele tijd naar de telefoon hoeft te kijken.

Daarnaast kan Siempo een onderscheid maken tussen apps die daadwerkelijk handig zijn voor je dagelijkse werkzaamheden en apps die per zijn gemaakt voor vermaak. Als een app tot die laatste categorie behoort, dan wordt hij telkens willekeurig in je mappen gestopt, waardoor je er echt naar op zoek moet gaan en dat moet er weer voor zorgen dat je dat opgeeft.

Siempo telefoon

Ook biedt Siempo de mogelijkheid om notificaties bij elkaar te voegen en om de dertig minuten of op een paar momenten in een dag die notificaties door te sturen. Op die manier blijf je op de hoogte, maar hoef je niet bij elke ping naar je telefoon te grijpen.

De app is hier te downloaden. Hier hebben we nog wat tips om verslaving tegen te gaan.

Reageer op artikel:
Siempo maakt jouw telefoonverslaving verleden tijd
Sluiten