Mark Hofman
Mark Hofman Apps 6 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Signal haalt uit naar Facebook met absurde Instagram advertenties

Facebook weet ongelofelijk veel van je en gebruikt die informatie maar al te graag voor het verkopen van advertenties. Dat het bedrijf ver gaat om dit voor elkaar te krijgen was duidelijk, maar Signal brengt het wel perfect in beeld.

Om dat beeld te schetsen heeft Signal de targeting tools van Facebook gebruikt voor advertenties op Instagram. Het resultaat is schrikbarend.

Signal Messenger een stuk gebruiksvriendelijker dankzij nieuwe features

Signal haalt uit naar advertentiebeleid Facebook

Er zijn een hoop mensen die sceptisch zijn over hoe gevaarlijk teveel gegevens wel niet kunnen zijn. Zo horen we regelmatig de zin “ik heb toch niets te verbergen” voorbij komen. Dat het veel verder gaat dan dat, wordt wel duidelijk gemaakt door Signal. In een nieuwe campagne wilde het bedrijf laten zien hoeveel Facebook wel niet van je weet. Om dit goed in kaart te brengen gebruikt Signal de targeting tools van het social media platform.

Het resultaat is kraakhelder. Zo werden er onder andere advertenties gegenereerd met de tekst:

Een andere advertenties luidt:

Zoveel weet Facebook van jou

App Tracking Transparency

Social media-platformen gaan ver voor het verzamelen van gegevens met Facebook als absolute koning. Zo volgt het bedrijf je niet alleen tijdens het gebruik van het platform zelf. Ook wanneer jij op internet zit, een sport-app gebruikt of naar je favoriete content kijkt houdt Facebook je in de gaten. Dat is dan ook precies de reden waarom Apple de App Tracking Transparency functionaliteit in het leven heeft geroepen.

App Tracking Transparency: zo werkt de nieuwe iOS 14.5 feature

Dat is tegelijkertijd ook de reden dat bedrijven als Facebook niet blij zijn met die functie. Benieuwd wat App Tracking Transparency precies doet? Lees dan zeker even het artikel hierboven!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Signal haalt uit naar Facebook met absurde Instagram advertenties
Sluiten