Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 4 apr 2018

Deze zomerse elektrische fiets is net je omafiets, maar dan beter

Sommige mensen hebben wel zin om voor een elektrische fiets te gaan, maar zijn niet gek op de moderne look die erbij hoort. Als je wilt vasthouden aan je omafiets look maar toch wel wilt genieten van een extra boost, zijn de fietsen van Vintage Electric ideaal. Zoals de naam al aangeeft houden ze van vintage en hun nieuwe Signature Cruz ebike is net je omafiets, maar dan beter.

Ebike met surf-invloeden

De Signature Cruz is gemaakt in samenwerking met de bekende surfer Jeff Clark. Clark geeft aan dat toen hij tegen de vintage Electric fietsen aanliep (niet letterlijk) hij met plezier terug moest denken aan de fiets die hij als kind had en de coole oude surf auto’s.

Onmiddellijk wilde hij er één en nu kan hij zelfs zijn naam aan één van de fietsen verbinden. De invloed van Clark zien we terug in een verwijderbare surfboardhouder om je surfplank mee te nemen en de klassieke lijnen, geïnspireerd door het strand.

Signature Cruz ebike

Race modus voor je offroad kunsten

Het hart en ziel van de Signature Cruz is de gietaluminium behuizing, die de belangrijke elektrische onderdelen beschermt. Daar vinden we de 702 watt lithium batterij, die goed zou zijn voor een rijbereik van zo’n 56 km.

De geruisloze motor zou je moeiteloos de steilste helling op krijgen en zou goed zijn voor een maximumsnelheid van bijna 58 km per uur in de speciale race modus. Deze modus is alleen bedoeld voor je offroad fratsen, maar moet je uitschakelen wanneer je op de weg rijdt om aan de regels te voldoen.

Signature Cruz ebike

Leren accenten voor vintage look

Om de fiets zijn vintage afwerking te geven is hij uitgerust met kwaliteits materialen, zoals leren accenten van Brooks England. Deze vinden we terug bij de handvaten, het zadel en het frame.

Een houten plaat in oranje tinten maakt het geheel af en geeft de elektrische fiets een zomerse uitstraling.

Signature Cruz ebike

Limited edition

Om de ebike te bemachtigen moet je een uitje maken naar de Vintage Electric website. Daar kun je de fiets bestellen voor 4.885 euro. Ze bezorgen gelukkig ook in Nederland, maar je moet dan wel op een bedrag van 325 euro rekenen voor de verzendkosten.

Je hoeft in ieder geval geen rare foefjes uit te halen om je fiets thuis bezorgd te krijgen en je kunt zelfs met PayPal betalen. Je moet er wel snel bij zijn, want er zijn in totaal maar 20 exemplaren beschikbaar.

Hoewel modern en futuristisch zijn charme heeft, kan een beetje vintage op zijn tijd ook erg fijn zijn. Ook de iconische Mercedes G-klasse is goed voor een vintage gevoel, maar hij krijgt binnenkort wel opvallende updates aan de binnenkant.

Uncrate

Reageer op artikel:
Deze zomerse elektrische fiets is net je omafiets, maar dan beter
Sluiten