Snackbyte: de intro van tv-serie Silicon Valley is geniaal bedacht

De tv-serie Silicon Valley is samen met Modern Family toch wel dé grappigste serie van de afgelopen jaren. Richard Hendriks en zijn crew nemen de tech-industrie heerlijk op de hak en lig je bij iedere aflevering gevouwen op de grond van het lachen. En hoewel wij de intro van een serie meestal skippen, is de intro van Silicon Valley briljant te noemen.

Intro van de tv-serie Silicon Valley schetst een mooi beeld van de techindustrie

Bedenker van de serie Mike Judge, wilde in eerste instantie geen intro om zoveel mogelijk tijd aan de inhoud van de serie te besteden. HBO veegde deze gedachte direct van tafel en werd het bedrijf yU+co ingeschakeld. Dit bedrijf heeft de intro tot een ware analyse van Silicon Valley getransformeerd. Over daadwerkelijk alle details is nagedacht. En dat binnen een tijdsbestek van 15 seconden.

15 seconden is natuurlijk erg kort dus heeft het YouTube-kanaal Shots Fired een uitgebreide analyse van de intro gemaakt. Misschien wel het meest interessant: je leert van alles over de bedrijven in Silicon Valley en hoe de Valley de afgelopen jaren is veranderd. De intro verandert namelijk met elke aflevering, omdat er altijd wel iets nieuws in Silicon Valley gebeurt. Ga lekker onderuit zitten, pak een kop koffie en watch:

Toch jammer dat Silicon Valley niet op Netflix te zien is.

Reageer op artikel:
Snackbyte: de intro van tv-serie Silicon Valley is geniaal bedacht
Sluiten