Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 10 sep 2017

Met dit hybride kussen met NASA-technologie is slecht slapen bijna onmogelijk

We hebben het de hele tijd over hybride auto’s die in opkomst zijn, maar ondertussen is het slaaptechnologiemerk Simba bezig geweest met een hybride kussen waar je u tegen zegt. Vergeet de auto’s dus, wat de Simba Hybrid Pillow zit vol met intelligentie technologie gecombineerd met luxe premium materialen. Het lijkt ons dat je hiermee nooit meer last hebt van een slechte nachtrust.

Individuele memory foam cilinders

De Hybrid Pillow wordt gepromoot als een one-type-fits-all kussen, welke zich op de meest ideale manier vormt naar iedere slaper. Het geheim zou zitten in de zogenaamde Nanotube-technologie. Het kussen zit vol met laser gesneden memory foam buisjes, de nantotubes. Deze reageren individueel op de vorm, de positie en het gewicht van je hoofd. Op deze manier is het kussen een stuk meer reactief en ondersteunend dan andere memory foam kussens, waarbij het kussen uit één groot stuk memory foam bestaat.

Simba Hybrid Pillow

Ook stevigheid kussen aan te passen met nanotubes

Hoewel het kussen zich naar ieders hoofd anders vormt, zijn er toch mensen die een wat steviger kussen willen of juist willen wegvallen in ultieme zachtheid. Ook dat kan allemaal met de Hybrid Pillow. Door het aantal nantotubes aan te passen kun je precies de gewenste stevigheid samenstellen voor hoe je maar ook wilt slapen.

Simba Hybrid Pillow kussen

NASA technologie tegen temperatuurschommelingen

Behalve de slimme nanotubes, is het kussen ook voorzien van het speciale materiaal OUTLAST®. Dit materiaal is oorspronkelijk door NASA ontwikkeld om de astronauten te beschermen tegen temperatuurschommelingen in de ruimte. In je bed heb je natuurlijk niet te maken met zulke extreme temperatuurschommelingen, maar soms kun je het wel te warm of koud krijgen. Je lichaamstemperatuur wordt gereguleerd door overbodige warmte op te slaan en later weer te gebruiken wanneer je lichaam afkoelt. Ook de grijze band in het midden helpt mee aan de regulering van de temperatuur door de luchtcirculatie te optimaliseren.

Zacht katoen, eendendons en eendenveren

Al deze technologie wordt gecombineerd met de meest luxe en zachte materialen om dat dromerige wolk gevoel helemaal af te maken. Zo bestaat de hoes van de Hybrid Pillow uit ademend 300-draads katoen en is de vulling een combinatie van luxueuze eendendons en eendenveren.

Met of zonder OUTLAST®

Om deze geavanceerde kussens te bemachtigen kun je een bestelling plaatsen op de Simba website, of even langsgaan bij één van de Goossens Wonen & Slapen filialen. De Hybrid Pillow is er in de formaten 50 x 70 cm en 60 x 60 cm. Beide formaten kun je kopen voor 105 euro. Overigens is het ook mogelijk een kussen te bestellen zonder OUTLAST® en dons. Je krijgt dan een kussen met alleen de nantotubes voor 75 euro.

Als je last hebt van slaapapneu zou de Simba Hybrid je slaap meer comfortabel kunnen maken, maar helaas wordt deze ademhalingsstoornis niet verholpen door van kussen te veranderen. Het Bedrijf Fitbit heeft wel een handige gadget ontwikkeld om je slaapapneu in de gaten te houden en te waarschuwen wanneer het gevaarlijk wordt.

Reageer op artikel:
Met dit hybride kussen met NASA-technologie is slecht slapen bijna onmogelijk
Sluiten