Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 24 feb 2018

Briljante Simone Giertz tovert auto om in grootste computermuis ter wereld

Simone Giertz: je kent haar misschien wel van haar shitty robots. Nog nooit van gehoord? Check dan hier ons interview met haar over haar briljante uitvindingen. Giertz heeft nu een nieuwe uitvinding toegevoegd aan haar collectie: een computermuis in de vorm van een auto.

Simone Giertz flikt het weer

Een van de meest briljante uitvinders van onze tijd, de tijd van YouTube, is Simone Giertz. Zij maakt de meest bizarre robots die werkelijk nergens nuttig voor zijn. Zo maakte ze bijvoorbeeld een breakfast machine en een popcorn machine die je voert terwijl jij op je gemak een film kijkt.

simone giertz

De uitvinder van deze bizarre apparaten heeft een nieuwe uitvinding bedacht: een computermuis ten grootte van een auto. En dan wel zo groot als haar eigen auto. Haar auto lijkt op de weg een beetje op een koekblik, maar als hij aan je computer hangt is dat wel even een ander verhaal. Giertz toverde haar Sebrin Vanguard Citicar uit 1980 om tot een computermuis.

Bij het uitwerken van dit idee kreeg ze hulp van de techneut en YouTuber William Osman. Samen kregen ze het voor elkaar om de muis op het beeldscherm aan te sturen met de bewegingen van de auto. De informatie over de richting van de auto wordt via een ingenieus systeem, dat tegelijkertijd ook simpel is, de computer in gestuurd. Via een normale USB-poort om precies te zijn. Benieuwd naar hoe ze van een auto-claxon een muisklik maakten? Check het in de onderstaande video.

Het resultaat van deze uitvinding is enorm onpraktisch. We hadden ook niet anders van Simone Giertz verwacht. Wel is het een geinig staaltje techniek, en een leuke video natuurlijk. Ook deze uitvinding van Giertz is erg bijzonder. Al is dit apparaat niet onpraktisch te noemen. Hij maakt je toiletbezoek namelijk efficiënt; check hier shitty robots in zijn meest letterijke vorm.

Reageer op artikel:
Briljante Simone Giertz tovert auto om in grootste computermuis ter wereld
Sluiten