Gebruik deze simpele, slimme truc om te weten wie je informatie doorverkoopt

Als je nog steeds niet doorhebt dat diensten jouw informatie doorverkopen, dan moet je écht onder die steen vandaan kruipen. Zo gratis is gratis e-mail bijvoorbeeld helemaal niet. Maar hoe weet jij welke diensten jouw gegevens doorverkopen?

Natuurlijk is voorkomen nóg beter.

Gratis?

Nou, daar is dus een simpele truc voor die totaal niet ingewikkeld is. Bij vele ‘gratis’ diensten moet jij een account aanmaken. Hierbij vul jij je naam, geboortedatum en e-mailadres in. Soms zelfs veel meer dan dat alleen. Die data wordt dan vervolgens weer doorgespeeld. Zit jij met de gebakken peren (en spam op je e-mailadres).

Niet één, maar twee namen!

Wat die truc dan is? Nou, je kunt vrijwel altijd een tweede naam invullen. Indien dat niet kan, dan kun je altijd een tweede naam achter je eerste naam invullen. Kies dan per account dat je aanmaakt een andere tweede naam. Krijg jij vervolgens bijvoorbeeld een e-mail of brief thuis? Dan weet jij welke dienst daar verantwoordelijk voor is.

Yoga Book

Je privacy wordt alleen maar belangrijker

Natuurlijk is voorkomen nóg beter. Het is dus aan te raden je altijd af te vragen bij wat voor een dienst jij je aanmeldt. Ook kun je een spam-mail gebruiken voor dit soort diensten en is het slim niet je telefoonnummer en andere privé-informatie te geven. Toch is deze simpele manier wel fijn om dan vervolgens bij te houden wat een bedrijf met je informatie doet. Toch?

laptop-opladen-1-want

Wij maken ons trouwens best wel zorgen over hoe er met gegevens wordt omgegaan. En dat is iets wat niet helemaal bij de regering en Europese Unie lijkt door te dringen. Neem deze nieuwe wet. Die zorgt ervoor dat je bankgegevens openbaar worden. Zelfs al heb je niks te verbergen, privacy is van belang. Blijf waakzaam!