Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 sep 2019

Farfetch’d krijgt met Sirfetch’d een evolutie in Pokémon Sword

Over een paar maanden is het zover: dan verschijnt er eindelijk een volwaardige Pokémon-game op de spelcomputer. Pokémon Sword en Shield komt dan uit op de Nintendo Switch en dat is de eerste game in de hoofdserie die een keer niet op een handheld verschijnt. In de route naar die release geeft Nintendo regelmatig nieuwe informatie of introduceert het nieuwe Pokémon. Niet elke Pokémon weet ons enthousiast te maken, maar Sirfetch’d is daar een welkome uitzondering op. Dit is een evolutie van Farfetch’d die we uit de eerste generatie kennen.

Farfetch’d krijgt met Sirfetch’d een evolutie in Pokémon Sword

Sirfetch’d is een vreemde eend in de bijt. Het gaat om een vechttype Pokémon die gebruik maakt van een stuk prei. Maar waar Farfetch’d het deed met een gewone prei, daar is de prei van Sirfetch’d mee geëvolueerd naar een soort zwaard waarmee hij zijn vijanden kan aanvallen. De onderstaande video introduceert de nieuwe Pokémon, welke nu al een geliefde Pokémon is dankzij zijn ‘smuck-face’.

Sirfetch’d zal overigens exclusief te vinden zijn in Pokémon Sword, waarmee ook wordt bevestigd dat beide versies bepaalde exclusieve Pokémon kennen. Als je de volledige database vol wilt krijgen, dan is het dus zaak om te gaan ruilen met vrienden of mensen die de game online spelen. Hieronder zie je overigens nog een goede vergelijking tussen Farfetch’d en Sirfetch’d.

Farfetch'd
Farfetch’d (Bron: The Pokémon Company)
Sirfetch'd
Sirfetch’d (Bron: The Pokémon Company)

Uiteraard zal Sirfetch’d straks in Pokémon Sword een aantal verschillende aanvallen kunnen leren. Eén daarvan is Meteor Assault. Dit is een compleet nieuwe move, welke in de game alleen door Sirfetch’d kan worden gebruikt. Daarmee richt hij zijn lans (prei) richting de tegenstander en stormt hij vervolgens op grote snelheid op de Pokémon af. Het is een krachtige aanval, maar de beurt daarop moet hij wel bijkomen en kan hij geen aanval doen.

Pokémon Sword en Shield staan gepland voor 15 november en verschijnen dan exclusief op de Nintendo Switch. Wil je meer lezen over de Switch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Farfetch’d krijgt met Sirfetch’d een evolutie in Pokémon Sword
Sluiten