Daniel Koster
Daniel Koster Home 19 mei 2016

Siri en een krap budget veranderen studentenkrot in een modern, slim huis

Toen we aan het begin van 2016 via de site een klein onderzoekje hielden of de Nederlander fan is van het slimme huis waren de reacties positief te noemen. Toch is het smart home bij velen nog geen feit. De reden? Dat je daar wel een smak geld voor moet neerleggen én het tijd en moeite kost om al die zaken aan te schaffen en te installeren. Tenminste, dat is hetgeen mensen denken. Via Roomed liet Tom namelijk zien dat je bewapend met Siri en een klein budget je huis een stuk slimmer kunt maken!

Siri maakt je huis een stuk slimmer

Siri kennen we allemaal wel, toch? Nu laat Tom, een student, zien dat je met Siri, een Raspberry Pi, een MiLight (een alternatief voor de Philips Hue) en openHAB (software die apparaten in huis aan elkaar verbindt) een smart home van je woning kunt maken. Hoe dat werkt? Nou, als Tom ‘slaap lekker’ zegt gaan alle lichten uit. Bij ‘goedemorgen’ gaan ze weer allemaal aan én wordt een stomende bak koffie gezet. Maar Siri wordt niet enkel puur functioneel door Tom ingezet. Tom laat Siri ook enige hilarische taken voor ‘m uitvoeren. Wanneer hij bijvoorbeeld zegt dat ‘er snel een feest moet worden begonnen’ gaan de discolichten aan en wordt feestmuziek opgezet. Het feest kan dan meteen losbarsten. Dat is nog niet eens de meest briljante optie, wat een baas:

Dit alles heeft Tom met 135 euro voor elkaar gekregen. Dat is nog eens goed voor de portemonnee! Via Roomed vind je het stappenplan voor het geval dat je het systeem zelf wilt maken. Doen!

Reageer op artikel:
Siri en een krap budget veranderen studentenkrot in een modern, slim huis
Sluiten