Mark Hofman
Mark Hofman Tech 30 apr 2019

Onderzoek Microsoft: Siri en Google Assistant zijn gelijkwaardig

Apple en Google zijn niet alleen concurrenten van elkaar als het op besturingssystemen aankomt, maar ook op het gebied van slimme assistenten zijn de twee in strijd. Siri en Google Assistant worden door veel gebruikers geroemd om hun werking, maar welke van de twee is nu de beste? Volgens een onderzoek van Microsoft is het antwoord: geen van beide.

Siri en Google Assistant gelijkwaardig

Op het gebied van slimme assistenten zijn er in het verleden voldoende tests geweest. Deze tests werden voornamelijk gebaseerd op de nauwkeurigheid die ermee gepaard ging. Of het nu gaat om Bixby, Alexa, Google Assistant of Siri: er werd altijd gekeken naar hoe snel de assistenten iets herkenden. Echter heeft Microsoft het net iets anders aangepakt in een nieuw onderzoek. Hiervoor werd er niet gekeken naar de nauwkeurigheid, maar naar de populariteit en het actieve gebruik.

Siri en Google Assistant liggen, op het gebied van slimme assistenten, het dichts bij elkaar. Sterker nog: uit onderzoek van Microsoft blijkt dat de twee gelijkwaardig zijn. Het bedrijf kwam erachter dat zowel Siri als Google Assistant door 36% van de deelnemers wordt gebruikt. Op de derde plek van deze lijst stond Alexa met 25%. Cortana stond op plek vier met 25% en Bixby was niet in de lijst te vinden. Mocht dat wel zo zijn dan zou het die laatste procent op zich genomen hebben.

Echter is de populariteit van Siri en Google Assistant goed te verklaren. Anno 2019 beschikt bijna iedereen over een smartphone. Wat dat betreft zijn je keuzes vrij beperkt gezien het feit dat Google Assistant op bijna elke Android smartphone te vinden is en Siri huishoudt op iOS apparaten. Daarnaast zijn ook speakers en laptops uitgerust met een van deze twee assistenten.

Google Assistant Samsung

Toch was er ook een negatieve toon te vinden in het onderzoek. Ondanks het feit dat steeds meer mensen gebruik (willen) maken van een slimme assistent, zijn er wel degelijk zorgen over de veiligheid ervan. Microsoft kwam erachter dat zo’n 41% van de deelnemers zich zorgen maakte over privacy wanneer er gebruik gemaakt wordt van een apparaat dat altijd naar je luistert.

Meer Tech?

Helemaal gek van Tech en niets willen missen? Dan is onze podcast WantKast zeker iets voor jou! Thomas en Mark bespreken elke week de meest recente ontwikkelingen, het grootste nieuws en ze delen hun ervaringen! Kortom: echt een podcast voor tech-liefhebbers zoals jij!

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Microsoft

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Onderzoek Microsoft: Siri en Google Assistant zijn gelijkwaardig
Sluiten