Verbeteringen voor Siri: Apple neemt wederom machine learning-startup over

Apple heeft de machine learning-startup Inductiv overgenomen, waardoor er nieuwe technologie binnenkomt die Siri kan verbeteren. De startup heeft technologie ontwikkeld die een fout in machine learning ontdekt en herstelt door middel van kunstmatige intelligentie. Wat Apple precies van plan is met het bedrijf, is op moment van schrijven niet helemaal duidelijk.

Het team van ingenieurs van Inductiv heeft in de afgelopen weken de overstap gemaakt van het bedrijf naar Apple, om daar aan verschillende projecten te werken. Zo wordt er nu onder meer gewerkt aan het verbeteren van stemassistent Siri, maar ook aan machine learning en datawetenschap. Apple heeft het nieuws tegenover Bloomberg bevestigd en geeft daarbij de standaardreactie. Het bedrijf koopt wel eens vaker een bedrijf op om zijn technologie te gebruiken, zonder bekend te maken wat er precies mee gedaan wordt.

Siri icoon 16x9 Google Assistent
Klik/tap voor groter (Afbeelding: Apple / Bewerking: OMT)

Machine learning om Siri te verbeteren

De startup heeft belangrijke technologie ontwikkeld waar Apple waarschijnlijk in geïnteresseerd is. Inductiv heeft kunstmatige intelligentie ontwikkeld die de taak van het herkennen en herstellen van fouten in data automatiseert. Het is belangrijk dat machine learning toegang heeft tot opgeschoonde data. Zo kan de software zich namelijk blijven ontwikkelen zonder al te veel tussenkomst van mensen. Wat dit precies voor effect op Siri gaat hebben, is op moment van schrijven helaas nog niet bekendgemaakt door Apple.

In de afgelopen jaren heeft Apple veel meer bedrijven opgekocht die onder meer Siri zouden moeten verbeteren. Omdat er veel veranderingen achter de schermen doorgevoerd worden, is het voor gebruikers niet altijd zichtbaar wat er precies verandert. Het lijkt erop dat Apple zo langzaamaan de basis van Siri onder handen neemt, waardoor er nu mogelijk niet veel verandert in het dagelijkse gebruik. Maar met een stevige basis kan er wel voor gezorgd worden dat er in de toekomst sneller meer functies toegevoegd kunnen worden.

Reageer op artikel:
Verbeteringen voor Siri: Apple neemt wederom machine learning-startup over
Sluiten