Ilona Braam
Ilona Braam Culture 14 jan 2019

Siri die wiskunde doet = een ernstig vette beat

Apple’s virtuele assistent Siri kun je inzetten voor verschillende dingen van informatie zoeken tot muziek afspelen en je agenda beheren. Een paar studenten kwamen er echter achter dat de assistent ook ingezet kan worden om een vette beat te creëren. Siri die een biljoen tot de tiende macht voorleest blijkt namelijk een lekker ritme te geven voor nieuwe tunes.

Siri, pen en potlood

Onlangs verscheen er een video op het Twitter account van @kid_chrissy, waarin we producer Indya Slaughter aan het werk kunnen zien met Siri. Terwijl de assistente het getal met toch behoorlijk wat nullen voorleest, wordt er ritmisch getapt met een pen en potlood om de beat te creëren. De video bleek behoorlijk aan te slaan en inmiddels zijn er meer dan 72 duizend retweets.

#SiriChallenge

Toen @kid_Chrissy het de #SiriChallenge noemde barstte het festijn al helemaal los en gingen verschillende gebruikers aan de slag om hun eigen wiskundige beat te maken. Het zou goed kunnen dat het hele verhaal je wat bekend voorkomt. Het is namelijk niet de eerste keer dat mensen de beat-creërende capaciteiten van Siri hebben ontdekt. Een paar jaar geleden waren er ook al een paar populaire video’s, gebaseerd op Siri die een immens getal voorleest. We moeten zeggen dat het nochtans toch wel leuk blijft.

Met virtuele assistenten die wiskunde kunnen, heb je bijna geen rekenmachine nodig. Dat ontdekte een zesjarig jongetje binnen een week dat er een Echo speaker in huis verscheen. Uiteraard besloot hij Alexa in te zetten om zijn huiswerk te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Motherboard

Reageer op artikel:
Siri die wiskunde doet = een ernstig vette beat
Sluiten