Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 31 aug 2019

Geen zin om je zit-sta bureau zelf te verstellen? Laat Siri het voor je doen

Er duiken de laatste weer steeds meer onderzoeken en artikelen op, waarin wordt gesteld dat elke dag urenlang achter je bureau zitten uiteindelijk funest kan zijn voor je gezondheid. Volgens sommige onderzoeken zou je er je leven zelfs behoorlijk mee verkorten. Daarom ontstond op een gegeven moment dan ook het zit-sta bureau, waaraan je voor de afwisseling ook aan kunt gaan staan. Maar dat telkens verstellen van de hoogte kan voor sommige mensen misschien wat vermoeiend zijn en ook daar is iets op bedacht. Met de VertDesk V3 kun je het namelijk gewoon even aan Siri vragen.

Sta-zit bureau met extra’s

De VertDesk V3 is ontwikkeld door het bedrijf BOTD en in eerste instantie is het een standaard elektrisch zit-sta bureau, dat je in hoogte kunt verstellen. Dat kun je doen met een knop, maar als je daar geen zin in hebt kun je ook een speciale Bluetooth box toevoegen aan je setup. Deze werkt niet met andere bureaus van BOTD, maar wel met de NewHeights Series 4 bureaus van RightAngle Product. BOTD en RightAngle Products hebben het boxje namelijk samen ontwikkeld.

VertDesk V3 bureau Siri
Bron: BTOD (Bron: BTOD)

Laat Siri het werk doen

Met de Bluetooth box voeg je Siri functionaliteit toe aan je bureau. Uiteraard koppel je het ding aan een bijbehorende app en van daaruit kun je van alles voor je bureau regelen. Zo kun je alsnog met knoppen aan de slag om je bureau zelf omhoog of omlaag te halen. Maar waar het eigenlijk om gaat is natuurlijk het bureau met je stem besturen via Siri. Zo kun je vier vooraf ingestelde hoogtes invoeren, zodat Siri precies weet op welke hoogte je bureaublad geregeld moet worden. Ook kun je instellen dat je om de zoveel tijd even een notificatie krijgt om je eraan te herinneren dat je weer even moet zitten of juist weer de benen moet strekken.

De bedoeling is dat BTOD de nieuwe Siri functie tegen het einde van het jaar integreert in alle nieuwe VertDesk V3 bureaus, dus het kan handig zijn om nog even te wachten met shoppen. Overigens zouden over een maand ook Android gebruikers aan de beurt zijn. Iets anders dat Android gebruikers nu al kunnen doen is zich registreren voor de Minecraft Earth bèta. Hiermee kunnen we over een tijdje ook in de echte wereld gaan bouwen dankzij augmented reality.

The Verge

Reageer op artikel:
Geen zin om je zit-sta bureau zelf te verstellen? Laat Siri het voor je doen
Sluiten