Maak kennis met de Skagen Falster 2 smartwatch: even stijlvol met meer features

Begin dit jaar introduceerde Fossil dochterbedrijf Skagen zijn strak uitziende Falster smartwatch. Deze valt op door zijn minimalistisch en gepolijst uiterlijk, maar heeft als nadeel dat de beschikbare features wat aan de karige kant zijn. Gelukkig werken er oplettende mensen bij Skagen en mogen we binnenkort een nieuwe versie verwachten: de Skagen Falster 2. Deze komt met meer features en sluit net wat beter aan op de wensen van smartwatch dragers.

Smallere randen en meer features

Uiteraard ziet de Falster 2 er nog steeds strak uit en de wearable komt zelfs met dunnere randen. De case is 2 mm smaller geworden, waardoor het 1,19 inch display er groter uitziet en het geheel een modernere uitstraling heeft. Met de nieuwe smartwatch is het mogelijk om eindelijk ook je hartslag te meten, GPS functies te gebruiken en om contactloze betalingen via NFC te verrichten. Ook zou je met het nieuwe model best het zwembad in kunnen. Dat maakt de wearable net wat bruikbaarder en handiger om bij je te hebben.

Skagen Falster 2

Meer banden, maar verouderde chipset

Verder heb je nu wat meer opties om te customizen. Zo kun je de twee bovenste drukknoppen aan de zijkant veranderen en heb je meer mogelijkheden wat betreft de banden. Tegenwoordig is er een magnetische band, die je makkelijk en snel om je pols vast kunt krijgen voordat je begint met je hardloopsessie. Een nadeel aan de smartwatch is echter wel dat hij draait op de wat verouderde Snapdragon Wear 2100 chipset uit 2016, terwijl Qualcomm twee dagen na de lancering van het slimme horloge komt met een opvolger.

Skagen Falster 2

Falster 2 smartwatch vanaf 12 september

Vanaf 12 september is het zover en is de Skagen Falster 2 beschikbaar. Je kunt gaan voor een model met een siliconen of lederen band voor omgerekend 236 euro. Voor de versie met de magnetische stalen band ben je met 253 euro iets duurder uit.

Skagen Falster 2 smartwatch

Smartwatches zijn niet alleen handig om je sportprestaties mee bij te houden. Zo is de NS bezig met een test, waarbij conducteurs ook met slimme horloges rondlopen zodat de treinen voortaan altijd op tijd zijn.

Engadget

Reageer op artikel:
Maak kennis met de Skagen Falster 2 smartwatch: even stijlvol met meer features
Sluiten