Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 13 apr 2018

Deze smartwatch is zo licht als een veertje en zo sterk als titanium

Het is lente en dus tijd voor een nieuw horloge. Hoewel dat geen traditie is, zou het dat misschien wel moeten zijn. Het bekende Deense merk Skagen heeft namelijk voor de lente een heerlijk lichte smartwatch uitgebracht: de Skagen Holst met een titanium design. Het is eigenlijk een hybride horloge en ziet eruit als een normaal exemplaar, maar dan stiekem met allerlei slimme functies.

Eerste titanium Skagen smartwatch

De Holst ziet er stijlvol uit en hoewel het gebaseerd is op het oude Holst model, is het de eerste keer dat er titanium wordt gebruikt bij een Skagen smartwatch.

Dit materiaal staat bekend om zijn lichte eigenschappen en zorgt ervoor dat het bijna is alsof je niks om hebt. Hoewel Titanium zo licht als een veertje is, is het aan de andere kant ontzettend sterk en duurzaam wat natuurlijk mooi meegenomen is.

Skagen Holst
Foto: wearable.com

Geen haren meer tussen schakels

De smartwatch komt in twee verschillende uitvoeringen met twee verschillende banden. Als eerste is er een uitvoering met een leren band, welke meteen ook de goedkoopste is. Deze is wat zwaarder dan het tweede model, welke uitgerust is met een titanium band. Deze is geheel in de stijl van de rest van het horloge en eigenlijk moet je ook gewoon voor de titanium versie gaan gaan. Je hoeft je dan overigens ook geen zorgen te maken dat de haren op je arm in de schakels blijven vastzitten. Door een speciaal design wordt de kans daarop geminimaliseerd.

Smartwatch functies

Beide horloges zijn minimalistisch en komen met de bekende smartwatch functies. Zo kun je bijvoorbeeld notificaties bekijken van je smartphone, van alles tracken en de muziek op je toestel besturen. Daarnaast kun je de smartwatches ook gebruiken als knop voor de camera op je smartphone, zodat je geen zelfontspanner meer nodig hebt.

Skagen Holst smartwatch

Nog niet te koop

Helaas zijn de horloges nog niet beschikbaar, maar we weten al wel hoeveel ze gaan kosten. De Holst met een leren band komt met een prijskaartje van 141 euro en de titanium versie is met een prijs van 158 euro net wat duurder.

Tegenwoordig is het assortiment aan smartwatches behoorlijk groot en is er voor iedereen wel iets te vinden. Fitbit heeft nu zelfs voor kinderen een tracker gemaakt om te zorgen dat ze van jongs af aan al actief en fit blijven.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Deze smartwatch is zo licht als een veertje en zo sterk als titanium
Sluiten