Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 11 feb 2018

Zo ziet een snoeihard Olympisch skeleton ritje van 140 km/u er uit

De Olympische Winterspelen zijn afgelopen vrijdag geopend, en er zijn ook al een aantal Nederlandse atleten in actie gekomen. We weten allemaal dat Nederland bij de top behoort in de schaatswereld, maar Nederlanders komen ook voor andere sporten uit die wellicht wat minder bekend zijn. Zo ook voor skeleton; misschien wel de meest enge wintersport die er is.

Skeleton: niet voor watjes

De 24-jarige Kimberley Bos doet deze Olympische Winterspelen als eerste Nederlandse skeletonner mee. De sport skeleton is in Nederland niet zo bekend, maar daar gaan deze Spelen dus wellicht verandering inkomen. Voor wie nog nooit van skeleton heeft gehoord zullen we even een een beeld schetsen van hoe dit er aan toe gaat: een sporter gaat liggend op zijn buik, head first, op een soort dure slee met een maximale snelheid van ongeveer 140 kilometer per uur van een ijsbaan af.

De sport ziet er niet overdreven doodeng uit. Hij wordt er ook niet echt beter op als je je bedenkt om met je voeten eerst naar beneden te gaan (niet dat dat überhaupt een optie is). Oordeel zelf maar: in de onderstaande tweet zie je de Amerikaan Matt Antoine door de bocht scheuren.

Toch kun je je het maar lastig voorstellen hoe het moet zijn om head first van een enorme ijsbaan te scheuren met maar weinig bescherming. De Amerikaanse skeletonner John Daly, die de sport al vijftien jaar op hoog niveau beoefent, geeft je een kijkje in zijn rit op de baan. CNN heeft een action cam op zijn helm bevestigd om een van zijn afdalingen vast te leggen. Het resultaat? Veel flitsen en bochten die zomaar uit het niets op je beeld verschijnen.

Wil je de Olympische Winterspelen vanuit een bijzonder perspectief volgen? Houd dan Snapchat in de gaten. Zij rollen namelijk een nieuwe functie uit, genaamd Live, waarop je vette highlights van de Spelen kunt bewonderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zo ziet een snoeihard Olympisch skeleton ritje van 140 km/u er uit
Sluiten