Rutger Houweling
Rutger Houweling Gadgets 11 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Maak kennis met de nieuwe generatie skibindingen

Onlangs las je al over deze vernieuwende snowboardbindingen van van Burton. Nu is het de beurt aan de skiwereld voor revolutie. Salomon komt met de nieuwe generatie skibindingen: Salomon S/Lab Shift.

Grofweg zijn skibindingen onder te verdelen in twee categorieën: alpiene skibindingen en tourskibindingen. De Salomon S/Lab Shift is het allebei. Maar dan zonder de ‘zware last’ van framebindingen.

De meeste skiërs zijn bekend met alpiene skibindingen. Deze zijn gemaakt volgens gecertificeerde waarden en zijn geschikt voor eigenlijk alle skischoenen, gemaakt volgens dezelfde waarden.

De tweede categorie is de pin-tech tourbinding. Toerskiën is de afgelopen jaren weer in populariteit toegenomen en dat is mede te danken aan dit type binding, waarmee gemakkelijk naar boven gelopen kan worden en naar beneden geskied. Maar op het gebied van comfort en veiligheid halen ze het nog steeds niet bij de alpiene bindingen.

Dit artikel verscheen eerder op Manners.

Salomon S/Lab Shift, het beste van twee skibindingen

Deze twee technologieën zijn gecombineerd door het Franse skimerk, met de Salomon S/Lab Shift als eindresultaat. De nieuwe bindingen geven skiërs het voordeel van zowel alpiene bindingen (veiligheid, gemak, performance) en pin-tech tourbindingen (soepel draaipunt, licht op de voeten).

skibindingen

Het enige nadeel is dat we nog moeten wachten op de nieuwe skibindingen. Ze komen later dit jaar pas op de markt. Dat wordt dus nog even naar boven en beneden op je ouderwetse bindingen.

Atomic komt overigens met nagenoeg dezelfde bindingen op de markt komt. Meer informatie vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Maak kennis met de nieuwe generatie skibindingen
Sluiten