Ilona Braam
Ilona Braam Pop-Culture 7 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Last van muggen? Wat Skrillex dubstep kan je helpen

Hoewel het op het moment niet zo heel warm meer is, hebben we onlangs toch behoorlijk kunnen genieten van de zon. Met de zon komen helaas aan de andere kant ook weer muggen, die je doorgaans zien als één van de lekkerste hapjes die ze ooit hebben gehad. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om jezelf minder aantrekkelijk te maken. Eén van de minder voor de hand liggende weermiddelen blijkt wonder boven wonder Skrillex muziek te zijn.

Skrillex vs. Muggen

Dat heb je goed gelezen. Vergeet citronella kaarsen en elektrische muggenlampjes. Volgens een rapport dat een tijdje geleden in het wetenschappelijke tijdschrift Acta Tropica verscheen, zou in het bijzonder het nummer “Scary Monster and  Nice Sprites” invloed hebben op de kleine vampieren. Wetenschappers zouden Gelekoortsmuggen hebben bloodgesteld aan de klanken van het dubstep nummer. Ze zouden voor dit specifieke Skrillex nummer hebben gekozen om zijn mooi mix van lange en hoge frequenties.

Skrillex muggen

Uitgestelde aanval en relatieproblemen

Er werd al voorspeld dat die mix van frequenties wat minder aangenaam zou zijn voor de muggen en inderdaad bleken ze geen Skrillex fans te zijn. Of misschien juist wel: de volwassen vrouwtjes zouden in ieder geval door de muziek afgeleid worden en pas later op de aanval overgaan dan ze normaal gesproken zouden doen. Dat zou je mogelijk even een voorsprong kunnen geven om een sprintje te trekken of om je ergens mee in te smeren. Ook de mannetjes bleken beïnvloed te worden door de muziek, maar op een heel andere manier. Het bleek hun zin in voortplanten behoorlijk te verminderen.

Dus wanneer je weer eens genadeloos wordt opgegeten door muggen, is het een idee om een Skrillex afspeellijst bij de hand te hebben. Ook kun je bij AliExpress terecht voor allerlei anti-muggen gadgets als je belagers op een gegeven moment toch aan dubstep gewend zijn geraakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Fast Company

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Last van muggen? Wat Skrillex dubstep kan je helpen
Sluiten