Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 9 jun 2019

Ook op je smartphone deel je tegenwoordig je Skype scherm met je chatpartner

Skype werd 16 jaar geleden gelanceerd en door de jaren heen heeft de applicatie steeds meer nieuwe features gekregen. Inmiddels zijn er wereldwijd zo’n 300 miljoen gebruikers en is het dan ook van groot belang dat de app zich blijft ontwikkelen om te blijven voldoen aan de behoeftes van zijn gebruikers. Dat lijkt ook precies waar Microsoft mee bezig is en onlangs kreeg Skype weer een nieuwe feature, waarmee je ook op je smartphone je scherm kunt delen met je chatpartner.

Share Screen feature

De feature bestond al een tijdje in de desktop versie van de applicatie en nu is hij er dus ook voor op je smartphone. Hij zit in de nieuwste versie van Skype op je Android toestel of  iOS device vanaf iOS 12. Om je display te delen met je Skype-partner ga je tijdens een gesprek naar het “…” menu rechtsonder in het scherm. Daar vind je de  “Share Screen” knop, die je nodig hebt om wat er op je scherm gebeurt te delen. Nadat je de optie hebt geselecteerd, kun je vervolgens bijvoorbeeld je vader laten zien hoe hij iets op zijn toestel moet doen. Dat werkt altijd een stuk beter dan het proberen uit te leggen.

Skype Screen Sharing

Skype gesprek opnemen en ondertitelen

Naast de Share Screen optie vind je met de nieuwe Skype update in het puntjes-menu ook de mogelijkheid om je gesprek op te nemen en het gesprek te laten ondertitelen. Daarnaast is Microsoft bezig geweest met het strakker en schoner maken van de app. In dit geval betekent het dat je met een tap op het scherm ervoor kan zorgen dat alle knopjes voor het gesprek verdwijnen. Als je vervolgens nog een keer tapt, verschijnen ze uiteraard weer.

Mocht je overigens ervan houden om met veel mensen te skypen, moet je weten dat je vanaf april al aan de slag kunt met gesprekken met vijftig mensen.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Ook op je smartphone deel je tegenwoordig je Skype scherm met je chatpartner
Sluiten