Skyrim en The Legend of Zelda blijkt geniale combinatie te zijn

Games Jelle van Es 13 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Skyrim is één van de grootste successen van de laatste jaren. En vandaag de dag wordt de game nog altijd veel gespeeld. Mocht je daarbij in het bezit zijn van een pc, dan kun je daar uitgebreid aan de slag met verschillende mods. En dankzij een nieuwe mod is het mogelijk om de game te spelen als The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Dat lijkt een combinatie uit je dromen. Want zowel The Legend of Zelda: Breath of the Wild als Skyrim is een absolute topgame. Toch is de samensmelting beperkt tot één element.

De paraglider uit Zelda in Skyrim

De nieuwe mod werd deze week uitgebracht en te vinden op Nexusmods. Met deze mod is het mogelijk om in Skyrim gebruik te maken van een paraglider zoals die ook in Zelda is. In die game gebruik je de tool om van een hoog punt te springen en dan veilig naar beneden te glijden zonder je benen te breken. Dat is nu dus ook mogelijk in de populaire game op de pc. Daarbij is het ook goed om te weten dat je niet heel erg snel naar beneden zakt. Op die manier is het echt leuk om een hoog punt in de game op te zoeken en daar dan vanaf te springen en via de glider naar beneden te zakken.

Daarbij lijkt het er alleen wel op dat je niet veel invloed hebt op de manier waarop hij zakt. Hij gaat min of meer in een rechte (of schuine) lijn naar beneden. Als je dan bent op de plek waar je wil zijn, dan deactiveer je je glider en val je naar beneden. Als je hem dan vervolgens weer op het juiste moment activeert, dan val je zonder schade op de grond. Ideaal dus als je van bovenaf een kamp wil aanvallen. Of gewoon iets anders willen ervaren in de game.

Ook te spelen op de Switch

Mocht je geen goede pc hebben, dan kun je Skyrim natuurlijk ook op de Nintendo Switch spelen. Nee, dan heb je niet de paraglider mod, maar kun je wel telkens switchen tussen deze game en Breath of the Wild en als je dan één oog dicht houdt, dan heb je misschien hetzelfde effect. Er wordt momenteel druk gewerkt aan Breath of the Wild 2, welke in 2022 moet uitkomen. The Elder Scrolls VI heeft nog geen datum.

Skyrim-fans opgelet: de perfecte deurmat bestaat!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen