Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 23 mei 2018

Kijk jij Netflix via Chromecast? Dan hebben we goed nieuws!

Er is niks fijner dan op een regenachtige zondag met een lekker kleedje op de bank te zitten en op het grote scherm genieten van je favoriete serie van Netflix. Als je echter iets van vijf afleveringen achter elkaar kijkt, dan kun je de intro wel dromen en begint het eigenlijk vervelend te worden. Een tijd geleden bracht Netflix daarom voor een groot aantal series de mogelijkheid om de intro over te slaan. Op die manier bespaar je in sommige gevallen gewoon een minuut of twee en dat is wel zo lekker. Mocht jij Netflix kijken via Chromecast, dan hebben we goed nieuws. Gebruikers kunnen nu ook gebruik maken van de skip-mogelijkheid.

Skip de intro in Netflix via Chromecast

Mocht je de optie nog niet hebben, geen nood. Het lijkt er op dat de skip-mogelijkheid langzaam maar zeker onder de gebruikers wordt uitgerold. Zo staat Chromecast als device nog niet genoemd op de website van Netflix, waar andere devices wel genoemd staan. Tenzij Chromecast valt onder een set-up box, maar dat is wat ons betreft niet de meest handige benoeming van het device.

Chromecast

En als je hem ziet staan in je Netflix-app via Chromecast, wees niet ban om hem te gebruiken. Netflix maakt de functie zo dat hij echt skipt naar het einde van de intro en niet automatisch iets van dertig of zestig seconden overslaat en je vervolgens een stukje moet terugspoelen. Ook is de skip intro een handige functie om te gebruiken om aan Netflix te laten weten dat je nog altijd aan het kijken bent. Op die manier zie je het irritante scherm dat vraag of je er nog wel bent niet meer en kun je zorgeloos je beste serie blijven kijken.

De enige vraag die je jezelf nog moet stellen is wat je moet gaan kijken. Wellicht dat deze Britse series de moeite waard zijn.

Reageer op artikel:
Kijk jij Netflix via Chromecast? Dan hebben we goed nieuws!
Sluiten