Slaapexperiment: dit gebeurt er met je als je minder dan 8 uur slaapt

Een volwassene slaapt gemiddeld acht uur op een dag. Dit is vaak genoeg om de dag fris en fruitig te beginnen. Althans, dat geldt voor de meesten van ons. Want er zijn mensen die beweren dat vier uur slaap per dag voldoende is. In plaats van acht uur lang te pitten besluiten sommige mensen om een paar keer een korte slaap te houden. Maar is dit wel goed voor je?

Theoretisch gezien kunnen mensen die minder slapen, meer op een dag doen omdat ze langer wakker zijn. Om de productiviteit te testen besloot BuzzFeedBlue een slaapexperiment te organiseren door de slaaptijd tot vijf uur in te korten. Niet enkel om langer wakker te zijn, je zou er ook creatiever van worden! Wil je langer slapen én creatiever worden? Dan kunnen ook deze 33 manieren je creativiteit stimuleren.

Slaapexperiment: minder slapen & creatiever worden

De man in de onderstaande video vroeg zich af of er een beter slaapalternatief bestaat. Zo begint hij zijn verhaal dat ‘ie een monophasic slaappatroon heeft. Dit is wanneer iemand in één keer zeven- tot acht uur slaapt. Hij werd nieuwsgierig en zocht op het internet naar een alternatief slaappatroon. Zo kwam ‘ie bij het polyphesic slaappatroon terecht. Dit is wanneer iemand meerdere keren op een dag een korte slaap houdt. De man besloot dit uit te proberen en hield dit slaapexperiment een week vol. Benieuwd naar zijn ervaringen:

Ondanks de voordelen van een langere dag lijkt dit ons alles behalve productief. We zouden bijvoorbeeld ongeduldig worden, omdat we niet op ons volgende dutje kunnen wachten. Maar met de Ostrich Pillow zou het wellicht een ander verhaal zijn. Denk jij dat je het in je hebt om je slaappatroon om te gooien? Of ben je al een polyphesic slaper? Wij zijn benieuwd naar je mening! Hier kun je je stem laten horen. Tot dan, slaap lekker.

Reageer op artikel:
Slaapexperiment: dit gebeurt er met je als je minder dan 8 uur slaapt
Sluiten