Ilona Braam
Ilona Braam Digital - Legacy 13 mrt 2019

Zo test je alvast de nieuwe Dark Mode feature van Slack

Ontwikkelaars lijken eindelijk door te hebben dat veel gebruikers graag aan de slag willen met een Dark Mode en één voor één zien we dat verschillende apps nu bezig zijn met de donkere modus. Zo kun je bijvoorbeeld tegenwoordig ook in de Windows Mail app aan de slag met een Dark Mode en kun je hem alvast testen in Google Chrome. Ook Slack is bezig met de feature en zowel iOS als Android gebruikers kunnen alvast even koekeloeren wat we er ongeveer van kunnen verwachten.

Slack bèta test programma

De Dark Mode feature is nog niet officieel deel van de Slack app, maar kun je al wel bekijken door je op te geven voor het bèta test programma. Zoals gezegd kunnen zowel iOS als Android gebruikers zich hiervoor opgeven en mensen met een iPhone doen dat op deze pagina, terwijl je met je Android toestel hier moet zijn. Helaas lijken ze op het moment wel al genoeg iOS testers te hebben, maar ze raden aan om het over een tijdje weer te proberen.

Slack

Aan de slag met Dark Mode

Nadat je je hebt opgeven voor het programma kan het even duren voordat je ook daadwerkelijk bent toegelaten. Het zou zelfs uren kunnen duren, hoewel het bij sommige mensen ook na 10 minuten al voor elkaar blijkt te zijn. Wanneer je bent toegelaten, moet je vervolgens de Slack app updaten om de features van het bèta programma te kunnen bekijken. Na de update zie je als het goed is onder het “General” gedeelte de Dark Mode feature staan. Deze kun je in- en uitschakelen, maar bedenk je wel dat je telkens de app opnieuw moet starten als je van modus wisselt.

Slack Dark Mode
Screenshot: E. Price

Zoals gezegd kun je ook met in Google Chrome alvast aan de slag met een Dark Mode. Ook hier is de feature nog niet officieel in de browser verwerkt, maar als je nieuwsgierig bent hoef je niet te wachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Lifehacker

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zo test je alvast de nieuwe Dark Mode feature van Slack
Sluiten