Ilona Braam
Ilona Braam Apps 21 sep 2019

Slack desktop heeft eindelijk een dark mode

Helaas is dit jaar toch niet het jaar geworden van de opvouwbare smartphones. Aan de andere kant lijkt het wel het jaar te zijn van de dark mode. Zo lijken zo’n beetje alle grote tech bedrijven bezig te zijn geweest met de duistere modus en kunnen we inmiddels in het donker aan de slag met de Gmail app, iOS 13, Twitter, Reddit en Wikipedia. Ook Slack is ermee bezig geweest en inmiddels is een dark mode voor de desktop versie eindelijk een feit.

Slack desktop dark mode

In maart konden we al aan de slag met het bèta testprogramma van de Slack app om alvast een voorproefje te krijgen van de mobiele dark mode. Maar nu kunnen we op de computer dus officieel met de modus aan de slag. Om hem in te schakelen klik je in Slack op je naam linksboven. Vervolgens krijg je een menu met allerlei opties en kies je voor “preferences”. Ga daarna voor “Themes” en als het goed is zie je nu ook de optie om de dark mode te selecteren. Op dezelfde manier kun je uiteraard ook weer terugschakelen naar de lichtere modus.

Slack Dark Mode
Bron: Slack

Dark mode echt zo goed?

Veel ontwikkelaars gaan dit jaar voor een dark mode, omdat deze onder gebruikers erg populair is. Zo kwam Twitter er bijvoorbeeld achter dat mensen langer op hun platform blijven zitten in de donkere modus. De modus zou ook beter zijn voor je ogen en ervoor zorgen dat ze wat meer rust krijgen. Toch lost een dark mode niet alles op en krijg je nog steeds last van je ogen als je te lang naar je beeldscherm blijft staren. Volgens dit onderzoek zou je nog maar 3,5 keer per minuut knipperen wanneer je naar een scherm staart, in plaats van de normaal gesproken 15 keer. Hierdoor kun je last krijgen van droge ogen, hoofdpijn en een verslechtering van de visie. Dus zelfs als je bezig gaat met de donkere modus is het verstandig om niet te lang achter je computer te zitten of naar je smartphone te staren.

Slack Dark Mode
Bron: Slack

Wetenschappers aan de Universiteit van Californië zijn onlangs ook bezig geweest met de ogen, maar dan niet met betrekking tot hoe goed schermen voor ze zijn. De onderzoekers zijn namelijk bezig met het ontwikkelen van speciale lenzen, waardoor je in real life kunt inzoomen op de wereld.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mashable

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Slack desktop heeft eindelijk een dark mode
Sluiten