Slack schakelt Amazon in voor de strijd tegen Microsoft Teams

Slack is een samenwerking met Amazon gestart, waardoor alle medewerkers van de winkelketen dat programma nu moeten gebruiken. Ook verplaatst het bedrijf zijn stem- en videofuncties naar de servers van Amazon. Dat komt allemaal goed uit, want Microsoft Teams groeit de laatste maanden in populariteit.

Vooralsnog is het niet duidelijk hoeveel van de 840.000 medewerkers Slack gaan gebruiken. Hiervoor was IBM zijn grootste klant, met 350.000 werknemers. Eerder werkte Amazon al samen voor een deel van de app, maar nu is het de officiële partner alle onderdelen en toekomstige functies. Dit houdt dus ook direct in dat de ontwikkelaar geen samenwerkingsverband opzet met Microsoft voor Azure of Google voor de Cloud.

Nieuw Slack-menu.
Nieuw Slack-menu. (Afbeelding: Slack)

Slack en Amazon slaan handen ineen

Het feit dat ook de stem- en videofuncties naar de servers van Amazon verhuizen, betekent dat die in een rap tempo verbeteren. Momenteel is het zo dat die opties niet de sterkste kwaliteit in huis hebben. De verhuizing is al begonnen, waardoor dat dus snel kan veranderen. Ondertussen wordt er ook al gekeken naar nieuwe functies voor de zakelijke dienst. Vooralsnog lijkt het erop dat de samenwerking tussen Slack en Amazon vruchtbaar wordt. Het gaat voor nu nog even voornamelijk om veranderingen in de backend. Maar gebruikers op smartphones mogen binnenkort rekenen op videofuncties, zo luidt nu de belofte.

Al deze en toekomstige veranderingen moeten tot gevolg hebben dat Slack een aantrekkelijke optie wordt voor enterpriseklanten. Ondanks het feit dat Microsoft flink ingezet heeft op Microsoft Teams, groeit het klantenbestand van Slack gestaag door. Dat is een punt dat CEO Stewart Butterfield maar al te graag wil maken in interviews. Hij is ervan overtuigd dat Microsoft er alles aan doet om zijn app de nek om te draaien. Aangezien beide partijen van mening zijn dat zakelijke software in de toekomst meer leunt op clouddiensten en samenwerkingsopties, zijn beide partijen ontzettend tevreden over de samenwerking.

The Verge

Reageer op artikel:
Slack schakelt Amazon in voor de strijd tegen Microsoft Teams
Sluiten