Zuhre Orhon
Zuhre Orhon 24 jul 2016

Heerlijk slapen in het vliegtuig dankzij deze revolutionaire hangmat-hoofdsteun

Slapen in het vliegtuig is niet altijd even fijn. Vooral wanneer je langer dan drie uur moet vliegen. Tenzij je Business Class reist, moet je je tussen krappe stoelen begeven. Je wordt waarschijnlijk winderiger én het is lastig om te slapen. Want je hoofd strategisch positioneren is zowat onmogelijk. Geloof het of niet, je gaat sowieso nekpijn krijgen. Gelukkig lijken deze dagen ten einde te komen. Studente Manon Kühne heeft namelijk een briljante hangmat voor je hoofd ontworpen!

Slapen in het vliegtuig is geen marteling meer!

Manon Kühne is een studente aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. Zij heeft voor haar afstudeerproject een kleine hangmat ontworpen die je in het vliegtuig kunt gebruiken. Deze hoofdsteun is zo ontworpen dat je je hoofd van links naar rechts kunt laten vallen. Daarnaast krijg je er gratis een dosis privacy bij aangezien er lange ‘oren’ aan het apparaat vastzitten. Deze hoofdsteun kun je zo over de vliegtuigstoel hangen.

Manon is dankzij haar innovatieve hoofdsteun met de luchtvaart-interieurprijs Crystal Cabin Award 2016 beloond. Dat heeft ze zeker verdiend! We weten namelijk allemaal dat slapen in het vliegtuig een ramp is. Zij wist echter op een slimme wijze hier een einde aan te maken. Laten we nu hopen dat-ie snel in productie gaat. Hoe eerder we hiervan kunnen genieten, hoe beter dat voor vliegpassagiers is. Well done Manon! Naast deze briljante hoofdsteun is er ook een aantal andere luxe gadgets dat je in het vliegtuig nodig hebt. Je vindt ze hier. Fijne vlucht!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heerlijk slapen in het vliegtuig dankzij deze revolutionaire hangmat-hoofdsteun
Sluiten