Noah Korevaar
Noah Korevaar Elektrische auto's 1 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk verklapt wanneer we in onze zelfrijdende auto kunnen slapen

Zelfrijdende auto’s zorgen ervoor dat we ons minder druk hoeven te maken om onze omgeving. Gaat het zelfs zo ver dat we binnenkort achter het stuur kunnen slapen? Wat Elon Musk betreft is die toekomst al zeer dichtbij.

Elon Musk brengt de toekomst een stukje dichterbij

Elon Musk heeft grootse plannen voor de komende jaren. Niet alleen wil hij Mars gaan koloniseren, maar ondertussen moet ons leven op aarde ook een stuk comfortabeler worden. Bij Musk denk je waarschijnlijk meteen aan Tesla, het innovatieve automerk.

Tesla Model 3

Tesla is een van de koplopers als het om zelfrijdende auto’s gaat. Elke dag heen en weer naar je werk: op een heel jaar zijn dat een flink aantal uren. Wat nou als je die uren beter kunt besteden? Vroeg opstaan is plotseling een stuk minder erg als je nog even in de auto kunt slapen.

Een zelfrijdende auto die je naar je werk brengt terwijl jij nog een uiltje knapt. Het is een toekomstdroom, een beeld uit een science-fiction film. Althans, dat dachten we. Elon Musk denkt daar namelijk anders over.

De briljante miljardair onthulde tijdens een conferentie zijn plannen voor de Boring Company. Daar hebben we beelden al van gezien. Nu blijkt echter dat Musk ook nog wat vragen heeft beantwoord over zelfrijdende auto’s. Je voelt de bui waarschijnlijk al hangen.

Slapen in een zelfrijdende auto

De vraag was simpel: hoe lang duurt het nog tot we in onze auto kunnen stappen, en na het opgeven van de bestemming een tukje kunnen gaan doen tot we aankomen? Voor ons lijkt het toekomstmuziek, maar Elon Musk gaf een verbazingwekkend antwoord: over twee jaar.

Normaliter zouden we dit soort voorspellingen met een flinke korrel zout nemen. We hebben het hier echter over Elon Musk, de man die ons al keer op keer wist te verbazen. Aan de andere kant: Tesla is nooit goed geweest met deadlines.

De impact zou in ieder geval gigantisch zijn. Taxi’s hebben geen chauffeurs meer nodig, werknemers komen uitgeruster op hun werk aan en de snelweg zal drastisch veranderen.

Dat gaat echter niet binnen twee jaar gebeuren. Elon Musk doelt erop dat zelfrijdende auto’s over twee jaar veilig genoeg zijn om gerust een dutje te doen. Qua technologie zal het wellicht mogelijk zijn, maar voor de doorsnee consument zal het langer duren.

De kans is groot dat politieagenten over twee jaar nog steeds woedend zullen zijn wanneer ze je betrappen tijdens een dutje achter het stuur. Elon Musk zegt zelf overigens zes uur per nacht te slapen.

Heb je moeite met in slaap vallen? Word fris en fruitig wakker met deze slaaprituelen. Check ook de briljante ingevingen van een Elon Musk die zich ontzettend verveelt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elon Musk verklapt wanneer we in onze zelfrijdende auto kunnen slapen
Sluiten