Slecht nieuws voor mensen die Galaxy Note 20 willen aanschaffen

Wil je een Samsung Galaxy S20 Note kopen? Dan krijg je een minder goed scherm dan eerder was verwacht.

Gisteren kwamen er geruchten naar buiten over de nieuwe Samsung Galaxy Note 20 naar buiten. De telefoon zou gebruik maken van de nieuwe LTPO-technologie waardoor het scherm een ververssnelheid van 120 Hz. Dat blijkt echter niet te kloppen. De Note 20 krijgt een 60Hz scherm met LTPS-technologie. Hoewel 120 Hz mogelijk is op LTPS-schermen kiest Samsung ervoor om dit niet te passen op de telefoon. Het zou namelijk te veel energie kosten waardoor de batterij te snel leeg is. Bij een LPTO-scherm kost 120 Hz minder energie doordat het kan schakelen tussen verschillende snelheden. Zo is bij het spelen van een game 120 Hz mogelijk, terwijl bij een always on-mode maat 1 Hz nodig is. Een LTPS-scherm kan dit niet waardoor de batterij veel sneller leeg raakt.

Wel een LTPO-scherm bij de Note 20+

Het LTPO-scherm komt wel in de Galaxy Note 20+, de duurdere en grotere variant van het model. Daardoor kan dat toestel wel een snelheid van 120 Hz, halen, wat goed is voor 120 verversingen in een seconde. Het scherm van het duurdere model krijgt daarnaast een 6.87 inch scherm met een resolutie van 3096 bij 1444 pixels. De ‘gewone’ Note moet het doen met 6.42 inch en 2345 bij 1084 pixels.

Ondanks het mindere scherm is er toch goed nieuws voor mensen die de Galaxy S20 Note willen kopen. De prijs wordt door de verandering waarschijnlijk wel goedkoper. Het zal daarom extra interessant zijn met welke prijzen Samsung de modellen in de markt zet en dan vooral het verschil tussen de twee. De twee telefoons worden aan het einde van 2020 verwacht.

Andere opties

Vermoedelijk komt er geen Galaxy Note Ultra model op de markt. In plaats daarvan lijkt de Galaxy Fold 2 de meest luxe optie. Een releasedatum voor de opvouwbare telefoon is nog niet bekend. Kun je desondanks toch niet wachten op de nieuwste Samsung-telefoon? Dan is de ‘gewone’ Galaxy S20 wellicht een optie.

PocketNow

Reageer op artikel:
Slecht nieuws voor mensen die Galaxy Note 20 willen aanschaffen
Sluiten